Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu îl încurajează pe Călin Popescu Tăriceanu să candideze la Primăria Generală. "A venit timpul..."

Traian Băsescu îl încurajează pe Călin Popescu Tăriceanu să candideze la Primăria Generală. "A venit timpul..."

Traian Băsescu îl încurajează pe Călin Popescu Tăriceanu să candideze la Primăria Generală. "A venit timpul..."
19 Apr 2016   •   13:24

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, crede că a venit timpul ca şi Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, să se legitimeze ca om politic.

"Călin, ca şi Vasile Blaga... nu au câştigat săracii o primărie de comună. Cred că a venit timpul ca şi Călin să încerce la o comună, la un oraş, la Capitală, undeva, să încerce acea legitimare profundă pe care ţi-o dă funcţia obţinută prin vot direct", a declarat Traian Băsescu, întrebat despre varianta ca acesta să candideze la Primăria Capitalei.

Spunându-i-se că Tăriceanu este al doilea om în stat şi a fost şi premier în perioada când el era preşedinte, Băsescu a spus: "Discutăm despre o altă parte a politicii, aceea parte care te legitimează definitiv ca om politic".

"Iar acea parte, dincolo de funcţiile numite sau negociate, că a fost prim-ministru pe negociere, a fost desemnat preşedinte de Senat pe negociere. Ca să defineşti ca om politic, îţi trebuie şi o funcţie obţinută prin alegeri directe. Or, cred că la vârsta lui, e de o seamă cu mine Călin sau cu câteva luni mai mic, i-a venit şi lui timpul să se legitimeze ca om politic", a declarat preşedintele PMP.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close