Trei organizaţii PNL, dizolvate. Preşedinţii de la Sectorul 1, Mehedinţi şi Dâmboviţa, demişi

de M.Z.    |    A.M.P    |    19 Oct 2012   •   16:48
Trei organizaţii PNL, dizolvate. Preşedinţii de la Sectorul 1, Mehedinţi şi Dâmboviţa, demişi Foto: INTACT Images
UPDATE 16.46 - Organizaţiile PNL Mehedinţi şi Dâmboviţa au fost dizolvate. Preşedinţii acestor filiale au fost demişi, a anunţat preşedintele PNL Crin Antonescu, în urma reuniunilor Biroul Politic Central, respectiv Consiliului National Executiv al PNL.

Antonescu a precizat că decizia demiterii preşedintelui PNL Sector 1 au fost luată cu 42 de voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi un vot anulat, un vot identic fiind înregistrat pentru dizolvarea Biroului teritorial PNL Sector 1.
   
Potrivit lui Antonescu, şi deciziile privitoare la conducerile PNL Dâmboviţa şi PNL Mehedinţi s-au luat "cu un vot categoric".


Antonescu a precizat că în cazul PNL Mehedinţi, conducerea interimară a filialei va fi asigurată de Marcel Vela, care conduce şi filiala din Caraş Severin. Până acum, şeful organizaţiei a fost Liviu Mazilu.
   
La şefia PNL Dâmboviţa a fost desemnat Mihai Volinturu. Filiala Dâmboviţa era condusă de Gabriel Grozavu.
Organizaţia PNL sector 1 a fost decapitată, vineri, în urma unui scandal iscat la şedinţa în care liberalii trebuie să bată în cuie listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare.

Şefii de la PNL sector 1 s-au opus candidaturii lui Gigi Becali pe listele PNL. În replică, preşedintele partidului, Crin Antonescu, i-a acuzat că la referendum au colaborat cu adversarii.

Ulterior, Biroul Politic Central al PNL a aprobat, la solicitarea preşedintelui Antonescu, introducerea pe ordinea de zi a Consiliul Naţional Executiv a propunerii de demitere a conducerii filialei PNL Sector 1, în frunte cu Vlad Moisescu.

Preşedinte interimar a fost desemnat şeful PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu. Fostul ministru al Sănătăţii a confirmat că va prelua interimatul şi a precizat că votul a fost exprimat în mod secret la nivelul BPC.

"Biroul Politic Central (BPC) face propuneri către Consiliul Naţional Executiv. În acest moment, decizia care s-a luat de către BPC este să schimbe din funcţie preşedintele organizaţiei PNL Sector 1 şi să dizolve Biroul Politic de Sector. Prin vot secret s-a realizat acest lucru, şi tot prin vot s-a propus ca interimatul funcţiei de preşedinte să fie preluat de preşedintele Consiliului de Coordonare pe Bucureşti, în speţă eu, urmând ca, dacă se va vota şi în CNEx, această propunere de schimbare a preşedintelui şi de dizolvarea a Biroului Politic de sector, să se facă nominalizarea de preşedinte interimar, iar eu să vin în CNEx cu propunere de Birou Politic interimar", a declarat Nicolăescu, potrivit Mediafax.

El a menţionat că s-a reporşat o "conducere slabă a organizaţiei, o nerespectare întru totul a hotărârilor conducerii centrale a partidului". "Au fost circa 25 de voturi pentru şi şase împotrivă", a mai spus Nicolăescu.

Eurodeputatul George Becali, finanţatorul echipei de fotbal Steaua şi preşedintele PNG, a confirmat, vineri, că şi-a depus adeziunea la Partidul Naţional Liberal.

Subiectul candidaturii lui Becali din partea PNL la alegerile parlamentare din decembrie va fi dezbătut în şedinţa de vineri a conducerii liberalilor. Tot la această şedinţă vor fi validate candidaturile liberalilor la alegeri.

Conducerea PNL şi-a dat acordul, luni, ca Gigi Becali să candideze din partea USL. În plus, conducerea liberală a decis începerea negocierilor pentru un acord politic nu numai cu PNG, condus de George Becali, dar şi cu PNŢCD - aripa Ciorbea, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

Luni, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că George Becali va candida din partea USL într-un colegiu din sectorul 6, acelaşi în care va candida şi Dan Diaconescu - aliatul PDL, premierul afirmând că Becali va câştiga.

Întrebat dacă, în calitate de copreşedinte al USL, va fi de acord ca Gigi Becali să candideze la alegerile legislative pe listele Uniunii Social Liberale, Ponta a răspuns: "Sunt stelist, cum aş putea să fiu contra?!".

Citeşte şi Antonescu îi răspunde lui Tăriceanu: Oaia e un "animal minunat". Iisus e comparat în Biblie cu un miel

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a spus recent că preferă intelectualii, şi nu oamenii care ştiu să manipuleze oile.


Parteneri
x close