Antena 3 Politică UDMR susține candidatura lui Eckstein-Kovacs Peter pentru funcția de Avocat al Poporului: Va avea voturile noastre, restul nu contează!

UDMR susține candidatura lui Eckstein-Kovacs Peter pentru funcția de Avocat al Poporului: Va avea voturile noastre, restul nu contează!

30 Mai 2019   •   23:36
UDMR susține candidatura lui Eckstein-Kovacs Peter pentru funcția de Avocat al Poporului: Va avea voturile noastre, restul nu contează!

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat joi, la Cluj, că Uniune va susţine numirea lui Eckstein-Kovacs Peter ca Avocat al Poporului.

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, care este poziţia UDMR faţă de o eventuală desemnare a lui Eckstein-Kovacs Peter la funcţia de Avocat al Poporului, liderul formaţiunii a precizat că a fost a fost informat despre această propunere în timpul unei discuţii cu liderul USR, Dan Barna.

"Dan Barna mi-a zis acest lucru la telefon, când am discutat cu el şi mi-a zis că aceasta este propunerea lor şi ce cred eu despre această propunere. Am spus că o vom susţine. Asta este poziţia noastră. Eckstein a fost un ministru bun, a fost un candidat la primărie (n. red. - Cluj-Napoca) extraordinar, a fost un consilier bun pentru Băsescu, va fi şi un Ombudsman bun, va avea voturile noastre. Restul nu contează, criticile. Îl vom susţine, bineînţeles", a afirmat Kelemen.

Eckstein-Kovacs Peter a fost senator şi membru fondator al UDMR, însă anul trecut a decis sa părăsească formaţiunea.

Fostul consilier prezidenţial Eckstein-Kovacs Peter, fost parlamentar al UDMR, a anunţat, în iunie anul trecut, la un miting de protest de la Cluj, că demisionează din calitatea de membru al acestei formaţiuni.

"Ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR raportat la legile Justiţiei. A trecut modificarea Codului de procedură penală cu voturile UDMR, ca să spun un singur lucru. Şi cârdăşia cu PSD iarăşi e un lucru inacceptabil pentru mine", a spus Eckstein Kovacs Peter.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close