Antena 3 CNN Politică Udrea îi dă replica lui Blaga: De ce n-a candidat el la prezidenţiale?

Udrea îi dă replica lui Blaga: De ce n-a candidat el la prezidenţiale?

Udrea îi dă replica lui Blaga: De ce n-a candidat el la prezidenţiale?
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Dec 2013   •   21:55
Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, luni, că remarcă "lipsa de eleganţă" a preşedintelui PDL, Vasile Blaga, la adresa ei şi a arătat că ea chiar se bate cu USL "spre deosebire de mulţi de prin PDL".
 
"În ce priveşte declaraţiile domnului Vasile Blaga despre mine, cred că întrebarea care trebuie pusă în mod firesc este, de ce n-a candidat chiar dânsul pentru prezidenţiabil? Este şeful partidului, deci presupunem că este cel cu credibilitatea şi potenţialul cele mai mari de a câştiga Preşedinţia României. Pe de altă parte, nu pot să nu remarc lipsa de eleganţă de care acesta a dat dovadă. Eu, spre deosebire de mulţi de prin PDL, chiar fac opoziţie şi mă bat cu USL. Iar asta nu o poate nega nimeni", a precizat Elena Udrea, potrivit Mediafax.
 
Ea a arătat că-i reaminteşte lui Blaga că acesta "şi-a făcut un titlu de glorie din faptul că după Convenţia Naţională din mai 2011 a dispărut din viaţa activă a PDL şi s-a întors după un an să fie preşedintele partidului".
 
"Îi reamintesc domnului Blaga că şi-a făcut un titlu de glorie din faptul că după Convenţia Naţională din mai 2011 a dispărut din viaţa activă a PDL şi s-a întors după un an să fie preşedintele partidului. Nu înţeleg de îşi pune domnul Blaga mâna în cap precum chelul. Eu nu am spus că alegerile interne au fost trucate, deşi aş fi avut toate motivele să gândesc aşa, având în vedere modul în care domnul Blaga a organizat alegerile  în care el însuşi a ieşit preşedinte de partid, în martie", a adăugat Elena Udrea.
 
Udrea a arătat că, în opinia ei, ar fi fost mai important "şi mai de efect pentru electorat" dacă acum PDL ar fi făcut "pasul înainte pe un proiect unic de centru-dreapta", iar candidatul la Preşedinţie ar fi fost desemnat după acest pas.
 
"Este ceea ce am susţinut de fiecare dată, nimic nou. Că din punct de vedere al imaginii, competiţia aceasta internă nu a generat nici interes, nici efecte pozitive în electorat, este o realitate evidentă, pe care nu o poate contesta nimeni", a precizat Udrea.
 
Ea a susţinut că discuţia ei cu Vasile Blaga este aceeaşi pe care a avut-o cu foarte mulţi colegi din conducerea partidului şi nu reprezintă niciun secret.
 
"I-am spus domnului Blaga că nu cred că soluţia este să dea drumul acum competiţiei interne, ci să încercăm unificarea partidelor de centru-dreapta, mai întâi. Am mai adăugat că nu mi se pare normal să susţină un personaj pe care-l critica aspru pe vremea Guvernului Boc, venit în partid doar pentru îşi doreşte să candideze şi pentru că nimeni altcineva nu i-a oferit această posibilitate şi nici nu a fost în stare să strângă semnături pentru un partid nou, aşa cum a încercat. (...) Adică aş fi înţeles dacă-l convingeam pe cineva ca domnul Isărescu să candideze pentru noi. Dar să aduci pe unul pe care tu trebuie apoi să te chinui să-l ridici la scorul partidului, mi se pare greşit total", a explicat Elena Udrea.
 
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că s-a aşteptat ca Elena Udrea "să fie mult mai aproape de partid, mult mai muncitoare de exemplu la dezbaterea bugetului, unde a făcut figuraţie câteva minute" şi a arătat că aceasta "iese în faţă" doar cu afirmaţii privind PDL "care îi fac rău ei".

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea vasile blaga USL
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close