Antena 3 CNN Politică Un senator român, cercetat de A.N.I. pentru o avere impresionantă în afara ţării

Un senator român, cercetat de A.N.I. pentru o avere impresionantă în afara ţării

Un senator român, cercetat de A.N.I. pentru o avere impresionantă în afara ţării
21 Iul 2008   •   18:53

Demnitarii care nu şi-au depus declaraţiile de avere vor fi sancţionaţi, avertizează preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, adăugând totodată că aceştia nu vor scăpa de inspectorii Agenţiei. Invitat la emisiunea Ştirea Zilei, la Antena 3, Cătălin Macovei, preşedintele ANI, a declarat că din cei 17 parlamentari investigaţi, un senator este cercetat şi în afara ţării, pentru că are o avere impresionantă în afara ţării. Acesta a refuzat să dea publicităţii numele parlamentarului vizat de respectiva anchetă, invocând confidenţialitatea impusă de lege.

Agenţia aşteaptă 300.000 de declaraţii, dar până acum au fost depuse mai puţin de o treime. Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a avertizat că demnitarii care "au uitat" să-şi depună declaraţiile de avere vor plăti amenzi de până la 500 de lei şi averile lor vor fi oricum investigate.

Cătălin Macovei a prezentat procedura pe care inspectorii ANI o urmează în cadrul unei verificări. "O investigaţie presupune două faze: declaraţia de avere a persoanei respective, după care se face un raport de activitate", a spus Macovei, care a mai precizat că în acest moment inspectorii ANI investighează situaţia averii pentru un număr de 90 de persoane, printre care parlamentari, primari, medici şi poliţişti. Primele rezultate sunt aşteptate în aproximativ două luni.



Totodată, Cătălin Macovei s-a arătat bucuros că Raportul de ţară care va fi dat publicităţii miercuri de Comisia Europeană semnalează progresele făcute de agenţie în doar şase luni de la funcţionarea ei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close