UPDATE. Membri ai comisiei Nana, audiaţi la Parchetul General

de G.S.    |    05 Mai 2015   •   14:20
UPDATE: Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a explicat, după ieşire de la audieri, că avocaţii lui Traian Băsescu ar trebui să pregătească o apărare "foarte tare". 
 
"Nu aş putea spune că sunt în favoarea cuiva, poate în favoarea adevărului. Eu cred că lucrurile s-au desfăşurat cum au arătat martorii. Nu pot să vă spun nimic, pentru că ţine în primul rând de tactica de apărare, martorii au fost propuşi de către suspectul Traian Băsescu, în apărarea sa, şi nu vreau să detaliez tactica apărării. Trebuie să se pregătească să îl apere foarte tare. Ar însemna să vă dezvălui şi ceea ce gândesc eu în legătură cu acest caz, dar s-ar părea că, pâna la ora actuală, pe Gabriela Firea o susţine Dumnezeu, a născut un băiat. Felicitări ei! Vor fi audiaţi şi alţi martori, dar există o coincidenţă - memoria peliculei. În cazul lui Mircea Băsescu, este memoria peliculei. "La mine au venit numai 250.000 de dolari. Ştie bă (n.r. Traian Băsescu), cum să nu ştie?" Aici e memoria peliculei. La fel şi cu doamna Firea. "Dacă nu are grijă, s-ar putea să nu îşi găsească soţul acasă, într-o zi!".Există situaţii, destul de rare în cariera mea de jumătate de secol, situaţii în care adevărul unor oameni este atât de evident încăt nu mai este nevoie să fie susţinut de altceva", a explicat Bolcaş.

---

UPDATE: Parlamentarul Dorin Dobra a explicat, la ieşirea de la audieri, că nu a acordat atenţie dezbaterilor publice şi şi-a exercitat rolul în comisie cum a ştiut mai bine.

 
"Declaraţiile mele au privit doar această calitate, de martor în acest proces. Am spus că mi-am asumat de la început toată dezbaterea în jurul comisiei, ştiam că va fi o dezbatere foarte mare. Nu am acordat atenţie acestor dezbateri. Mi s-a părut mai important ca noi, cei din comisie, să putem lucra. 
 
În general nu am acordat atenţie personalizărilor din dezbaterile publice. 
 
Nu văd de ce ar ajuta pe cineva declaraţiile mele, am încercat să redau exact ce am simţit şi am simţit că era importantă activitatea comisiei şi miza publică era destul de mare, astfel încât să nu ne lăsăm antrenaţi în ea."

---

UPDATE: Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei Nana a explicat, la ieşirea de la audieri, că a fost citat ca martor. 

 
"Avocatul domnului Băsescu a solicitat audierea tuturor membrilor comisiei. Având în vedere că am fost preşedinte al comisiei, am fost citat ca martor. Declaraţia mea ajută la aflarea adevărului. Care este adevărul vor stabili judecătorii. La data declaraţiilor respective, eu nu mai eram preşedinte al comisiei. Majoritatea activităţii comisiei a fost făcută în perioada în care eu eram preşedinte. 
 
"Sunt foarte mulţi viteji care se declară viteji după războiul la care nu au participat. Eu, personal, m-aş fi enervat şi aş fi dat un răspuns pe măsură. Dar acest lucru depinde de fiecare persoană în parte. Unele se sperie, altele se enervează, altele recurg la alte modalităţi de răspuns. Fiecare în funcţie de structura psihică, sentimentele pe care le are. E un lucru greu de explicat, dar cred că îl înţelegeţi cu toţii", a explicat Nicolicea.

---

UPDATE: Eugen Nicolicea, ministru pentru relaţia cu Parlamentul, este audiat, la această oră la Parchetul General. 
 
Audierea are loc la solicitarea fostului preşedinte Traian Băsescu, 
 
Nicolicea a fost preşedinte al Comisiei Nana.
 
”Am fost solicitat ca martor, chemat de Traian Băsescu în apărare (...) La acea dată, când au fost făcute afirmaţiile lui Băsescu, eu nu mai eram parte din comisie”, a spus Nicolicea la intrare.

---

Parlamentarii din comisia Nana sunt chemaţi astăzi să dea explicaţii la Parchetul General, în dosarul de şantaj al lui Traian Băsescu. 
 
Fostul preşedinte este urmărit penal în acest caz şi s-a prezentat deja de două ori în faţa procurorilor. 
 
Reporterul Antena 3, Berta Popescu, a explicat: 

 
În jurul orei 09:30 a ajuns la Parchetul General avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş. Acesta spunea că astăzi vor fi audiaţi trei membri din comisia parlamentară. care anchetează achiziţionarea terenurilor de la Nana de către Ioana Băsescu. 
 
Lucian Bolcaş a adăugat că au fost audiaţi în acest dosar şi aţi doi senatori dar şi apropiaţi ai Gabrielei Firea. 
 
La ora 10:00 ar trebui să înceapă audierile. 
 
Ştire în curs de actualizare. 
 

Parteneri
x close