Antena 3 CNN Politică USL a depus la CCR contestaţia privind învestirea Guvernului Ungureanu

USL a depus la CCR contestaţia privind învestirea Guvernului Ungureanu

USL a depus la CCR contestaţia privind învestirea Guvernului Ungureanu
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Feb 2012   •   14:33

USL a depus la Curtea Constituţională, joi, contestaţia privind învestirea de către Parlament a Guvernului Mihai-Răzvan-Ungureanu. USL contestă modul în care miniştrii au fost audiaţi de comisiile de specialitate.

Avizele de la comisiile reunite lipsesc, au fost întocmite doar procese verbale, susţin reprezentanţii USL.

"Am depus astăzi contestaţia la CCR în care criticăm hotărârea numărul 1 din 2012 prin care s-a învestit Guvernul Ungureanu", a anunţat liderul deputaţilor social-democraţi Mircea Duşa.
   
El a arătat că hotărârea Parlamentului de învestire a Cabinetului Ungureanu încalcă articolele 1, 64 şi 103 din legea fundamentală.
   
"Criticăm neconstituţionalitatea hotărârii vizavi de articolele 1, 64 şi 103 din Constituţie. Hotărârea încalcă normele constituţionale referitoare la procedura instituită pentru învestirea Guvernului, în sensul că nu s-a respectat Regulamentul camerelor reunite de audiere a candidaţilor de miniştri în comisiile reunite şi nu s-a întocmit avizul comisiei, ci doar nişte procese verbale prin care se recomandă plenului să învestească Guvernul Ungureanu. Avizele sunt obligatorii, iar procesele verbale nu ţin loc de avize. Aceste procese verbale au fost date în şedinţe fără cvorum", a afirmat Duşa.
 

 


Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu a primit, pe 9 februarie, votul de învestitură al Parlamentului.



×
Subiecte în articol: PSD Victor Ponta
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close