Antena 3 CNN Politică "USL-ul trebuie să lupte împotriva lui Traian Băsescu". Antonescu, principalul vinovat de criza din USL, spun românii

"USL-ul trebuie să lupte împotriva lui Traian Băsescu". Antonescu, principalul vinovat de criza din USL, spun românii

"USL-ul trebuie să lupte împotriva lui Traian Băsescu". Antonescu, principalul vinovat de criza din USL, spun românii
de O.P.    |    25 Feb 2014   •   06:04

Crin Antonescu este considerat pricipalul vinovat de criza din USL, potrivit unui sondaj de opinie CSCI. Preşedintele PNL este văzut drept politicianul care a promovat cel mai puţin obiectivele Uniunii.

Pentru 80% dintre români este important ca USL să continue lupta cu Traian Băsescu.

Peste trei sferturi dintre români consideră că în acest moment că relaţiile dintre PSD şi PNL sunt tensionate în interiorul Uniunii Social Liberale. O treime dintre aceştia  cred că principalul vinovat de perpetuarea crizei este Crin Antonescu, în timp ce Victor Ponta este culpabilizat de numai 14% dintre români. Preşedintele partidului Conservator, Daniel Constatin ar avea numai 4% din vina pentru relaţiile tensionate, în timp ce Gabriel Oprea este indicat de 1% dintre respondenti.

De altfel, în cazul în care USL se va rupe, 42% dintre români cred că va fi din vina preşedintelui PNL, Crin Antonescu, în timp ce Victor Ponta ar avea doar 18% contribuţie negativă. O treime dintre români cred însă că ambii vor fi vinovaţi de destrămarea Uniunii care guvernează în acest moment România.

În viziunea românilor, obiectivele USL au fost susţinute cel mai bine de către Victor Ponta, în timp ce Crin Antonescu s-ar fi implicat mult mai puţin în acest demers. Sondajul a fost realizat de CSCI în perioada 16-18 februarie, pe un eşantion de 950 de persoane şi are o marjă de eroare de 3%.

×
Subiecte în articol: sondaj criza usl scandal usl Crin Antonescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close