Antena 3 CNN Politică Victor Ponta în plen: Aştept un verdict corect

Victor Ponta în plen: Aştept un verdict corect

Victor Ponta în plen: Aştept un verdict corect
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Iun 2015   •   11:02

Premierul Victor Ponta s-a adresat parlamentarilor şi le-a cerut să voteze pentru un sistem democratic în care guvernul poate fi demis de parlament şi nu de o altă putere din stat. De asemenea el i-a rugat pe parlamentari să nu voteze în funcţie de culoarea politică.

"Trebuie să decideţi dacă tot ce ţine de decizii politice pot să fie cenzurate de către o altă putere constituţională.  Trebuie să decideţi dacă o altă putere a statului poate să cenzureze, să tragă la răspundere pe cei care au o asemenea decizie politică comună.  Un guvern este învestit şi demis prin proceduri constituţionale. Procedura constituţională înseamnă votul dumneavoastră în urma alegerilor sau a unei moţiuni de cenzură. Eu am devenit prim-ministru şi mulţumesc tuturor colegilor mei din USL  care au votat o moţiune de cenzură împotriva guvernului Ungureanu. Nu printr-un dosar penal făcut lui Mihai Răzvan Ungureanu, ci printr-o moţiune de cenzură"  a declarat Victor Ponta

Premierul le-a cerut colegilor din opoziţie să voteze în favoarea unui sistem democrativ normal. "Cred că astăzi trebuie să decideţi dacă păstrăm acest sistem pentru viitor, acela ca un guvern să fie numit şi demis de parlament sau dacă un guvern este demis printr-un act al unui reprezentat al unei alte puteri." a declarat premierul.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close