Antena 3 CNN Politică Victor Ponta și adevăratul motiv al conflictului dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu

Victor Ponta și adevăratul motiv al conflictului dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu

Victor Ponta și adevăratul motiv al conflictului dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu
20 Iun 2017   •   07:56

Conflictul dintre preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu a pornit de la faptul că Dragnea nu poate să fie prim-ministru, a afirmat, luni seară, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta.

"Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul că domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru şi atunci oricine e prim-ministru e rău", a declarat Ponta, la TVR 1.

Întrebat ce l-ar fi determinat pe Dragnea să declanşeze această criză, Ponta a răspuns: "Decizia Curţii Constituţionale, (...) cea referitoare la faptul că domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru".

Potrivit lui Victor Ponta, din cauza acestei decizii "n-a mai mers planul".

"Ideea aceea, care a fost în ianuarie, 'Dom'le, îl punem pe Grindeanu, stă şi el câteva luni, contestăm la Curte, Avocatul Poporului şi Curtea spune 'Domnul Dragnea poate fi prim-ministru' (...), atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea şi, dacă Iohannis nu vrea să-l pună, îl suspendă' (...), n-a ieşit, din două motive. Unu - Curtea Constituţională a zis că 'Nu' - şi doi - (...) după vizita de la Washington, uitaţi de povestea cu suspendarea (...) S-a dus", a mai afirmat Ponta.

În opinia lui Victor Ponta, premierul Sorin Grindeanu a fost "prea umilit".

"Pur şi simplu a fost prea umilit. (...) Cum poţi tu să faci un raport - l-a făcut domnul Vâlcov, dar mă rog, l-a făcut la solicitarea domnului Dragnea - în care în primul rând să spui tu despre propriul tău guvern că e cel mai prost, cel mai slab, că nu e în stare să facă nimic? (...) Toţi miniştrii au fost propuşi de către domnul Dragnea, deci n-au fost propuşi de domnul Grindeanu", a spus Ponta, adăugând că vina lui Grindeanu este că "i-a acceptat" pe miniştrii propuşi de Dragnea.

Conform lui Ponta, Grindeanu "a progresat" şi a crescut în sondaje.

"Când a început să înveţe, când a început să se vadă cu nişte premieri, când a început să crească în sondaje - că dacă era la 10%, eu cred că nu-l schimba domnul Dragnea -, când a ajuns la 40, când a început să (...) vorbească mai uşor la televizor... A progresat", a mai afirmat Ponta.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close