Antena 3 Politică Victor Ponta și adevăratul motiv al conflictului dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu

Victor Ponta și adevăratul motiv al conflictului dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu

20 Iun 2017   •   07:56
Victor Ponta și adevăratul motiv al conflictului dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu

Conflictul dintre preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu a pornit de la faptul că Dragnea nu poate să fie prim-ministru, a afirmat, luni seară, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta.

"Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul că domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru şi atunci oricine e prim-ministru e rău", a declarat Ponta, la TVR 1.

Întrebat ce l-ar fi determinat pe Dragnea să declanşeze această criză, Ponta a răspuns: "Decizia Curţii Constituţionale, (...) cea referitoare la faptul că domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru".

Potrivit lui Victor Ponta, din cauza acestei decizii "n-a mai mers planul".

"Ideea aceea, care a fost în ianuarie, 'Dom'le, îl punem pe Grindeanu, stă şi el câteva luni, contestăm la Curte, Avocatul Poporului şi Curtea spune 'Domnul Dragnea poate fi prim-ministru' (...), atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea şi, dacă Iohannis nu vrea să-l pună, îl suspendă' (...), n-a ieşit, din două motive. Unu - Curtea Constituţională a zis că 'Nu' - şi doi - (...) după vizita de la Washington, uitaţi de povestea cu suspendarea (...) S-a dus", a mai afirmat Ponta.

În opinia lui Victor Ponta, premierul Sorin Grindeanu a fost "prea umilit".

"Pur şi simplu a fost prea umilit. (...) Cum poţi tu să faci un raport - l-a făcut domnul Vâlcov, dar mă rog, l-a făcut la solicitarea domnului Dragnea - în care în primul rând să spui tu despre propriul tău guvern că e cel mai prost, cel mai slab, că nu e în stare să facă nimic? (...) Toţi miniştrii au fost propuşi de către domnul Dragnea, deci n-au fost propuşi de domnul Grindeanu", a spus Ponta, adăugând că vina lui Grindeanu este că "i-a acceptat" pe miniştrii propuşi de Dragnea.

Conform lui Ponta, Grindeanu "a progresat" şi a crescut în sondaje.

"Când a început să înveţe, când a început să se vadă cu nişte premieri, când a început să crească în sondaje - că dacă era la 10%, eu cred că nu-l schimba domnul Dragnea -, când a ajuns la 40, când a început să (...) vorbească mai uşor la televizor... A progresat", a mai afirmat Ponta.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close