Antena 3 CNN Politică Viktor Orban şi Laszlo Tokes sesizează UE ?cazurile de epurare politică? din România

Viktor Orban şi Laszlo Tokes sesizează UE ?cazurile de epurare politică? din România

Viktor Orban şi Laszlo Tokes sesizează UE ?cazurile de epurare politică? din România
Sursa foto: laszlo tokes
22 Mai 2009   •   04:13

Episcopul Laszlo Tokes, candidat pentru un nou mandat de europarlamentar, şi preşedintele partidului FIDESZ, fostul premier ungar Viktor Orban, au anunţat, joi, că vor sesiza forurile europene în privinţa unor cazuri de epurare politică şi etnică a minorităţii maghiare. Ei au precizat că vor face o scrisoare pe care o vor trimite Parlamentului European, Comisiei Europene, dar şi altor instituţii şi personalităţi europene.
"Aud la tot pasul cât este de tare opoziţia românilor faţă de orice fel de concept al autonomiei maghiare. Am fost căutat de reprezentanţii maghiarilor din Cluj în privinţa inscripţiilor în limba maghiară. Şi dacă începem de la epurarea aşa-zisă politică a unei minorităţi, până la urmă o să ajungem, din păcate, la epurarea etnică. Am crezut că în secolul XXI, acest tip de practici de epurare politică, respectiv etnică au devenit demult demodate. Din păcate, aceste probleme cu care ne-am confruntat în aceste zile mi-au dat o impresie foarte amară, de parcă nici nu m-aş afla pe teritoriul UE", a declarat Viktor Orban.
Cei doi s-au referit în special la faptul că reprezentanţii UDMR urmează să fie schimbaţi din funcţiile de conducere pe care le ocupă în administraţie, ca urmare a schimbărilor politice petrecute după alegerile din noiembrie, transmite Agerpres.
"Aceste alegeri pentru Parlamentul European în Ungaria reprezintă o moţiune de cenzură faţă de puterea actuală din Ungaria. La noi în România, de data asta maghiarii vor vota împotriva politicii prestată faţă de minorităţi a puterii actuale, respectiv în sprijinul democraţiei şi împotriva intoleranţei şi împotriva naţionalismului majoritar", a mai spus Laszlo Tokes.
Candidatul la europarlamentare Laszlo Tokes se afla într-un turneu electoral care a vizat şi Clujul, el fiind însoţit de fostul premier ungar, Viktor Orban, preşedintele partidului de opoziţie FIDESZ din Ungaria şi, totodată, vicepreşedinte al PPE.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Laszlo Tokes Comisia Europeana
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close