Antena 3 CNN Politică Mihai Voicu: Votul prin corespondenţă nu poate fi fraudat

Mihai Voicu: Votul prin corespondenţă nu poate fi fraudat

Mihai Voicu: Votul prin corespondenţă nu poate fi fraudat
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Oct 2015   •   22:04

Deputatul PNL Mihai Voicu este de părere că riscul fraudării votului prin corespondenţă este foarte mic, pentru că regulile sunt foarte stricte.

 
Vicepreşedintele formaţiunii liberale mai precizează că plicurile trimise de românii din străinătate vor fi deschise doar în ziua votului.
 
"Riscul fraudării este foarte mic, e mai mic decât riscul fraudării la urne, pentru că regulile sunt foarte stricte cu privire la primirea plicurilor, depozitarea acestora, numărarea voturilor. Nici măcar adversarii acestui sistem nu invocă riscul fraudării la numărarea voturilor, ci se invocă posibilitatea încălcării secretului votului prin vot acasă, care mă rog, poate fi mai puţin secret, ca să spun aşa. 
 
În primul rând că dacă acest vot se practică în peste 60 de ţări, nu cred că trebuie să bănuim alegătorii noştri că sunt mai puţin corecţi decât cei din 60 de ţări din lume şi că aceştia nu vor înţelege că votul chiar şi exercitat acasă, prin corespondenţă, trebuie să fie secret şi neinfluenţat, pentru că responsabilitatea este principalul element care trebuie să ne ghideze şi pe noi în abordare", a declarat, la RFI, deputatul PNL.
 
Declaraţia lui Mihai Voicu a fost prezentată joi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Citiţi şi Legea votului prin corespondenţă, votată în comisie. Cine va putea vota astfel şi cum
 
 

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close