Antena 3 România la vot Ludovic Orban explică restricțiile intrate în vigoare de luni: ”Le cer scuze...!”

Ludovic Orban explică restricțiile intrate în vigoare de luni: ”Le cer scuze...!”

de Laura Dinu    |    09 Noi 2020   •   11:50
Ludovic Orban explică restricțiile intrate în vigoare de luni: ”Le cer scuze...!”
Sursa foto: hepta

Ludovic Orban a explicat, luni, restricțiile care au intrat în vigoare începând de astăzi.

”În primul rând aș vrea să explic aceste măsuri pe care le-am luat. Obligația noastră este să protejăm sănătatea oamenilor, să protejăm viața oamenilor. Ne-am confruntat în ultima lună cu o creștere a numărului de infectări, o creștere care ne-a determinat să dispunem aceste măsuri de protejare a sănătații publice și de limitare a răspândirii virusului. 

Sunt măsuri care sunt rezultatul unor analize privitoare la activitățile și zonele în care a existat cea mai mare răspândire a virusului și măsurile pe care le-am dispus urmăresc exact reducerea răspândirea virusului prin limitarea anumitor activități care să ne permită să putem stopa creșterea virusului. 

Sunt decizii care, cu siguranță, vor afecta anumite categorii ale oamenilor, ale românilor. Le cer scuze, dar trebuie să luăm aceste măsuri pentru că, a nu lua aceste măsuri, ar fi un act de lipsă de responsabilitate. 

Practic am luat decizii care vizează câteva domenii, cum este decizia de a suspenda o perioadă de timp funcționarea activităților în piețe închise. Sigur că aceste decizii sunt urmate de o acțiune constantă și de un efort al nostru, cât și al primarilor, de a permite producătorilor români să aibă unde să își desfacă marfa prin amenajarea de spații deschise, prin realizarea de piețe volante, astfel încât să permitem producătorilor români să își desfacă marfa în continuare, și celor care sunt obișnuiți să cumpere produse autohtone de la piață, să poată să cumpere în continuare”, a declarat premierul Ludovic Orban

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close