Antena 3 CNN România la vot România la vot. Cine luptă pentru Isverna

România la vot. Cine luptă pentru Isverna

Mergem acum în judeţul Mehedinţi, comuna Isverna. Şi pentru că de multe ori în politică e ca în fotbal, Marian Balaci, fost arbitru de Liga 1, crede că poate face multe pentru localitatea sa natală.

România la vot. Cine luptă pentru Isverna
de Maria Sabu    |    29 Iul 2020   •   15:24

Aşa că şi-a lăsat prima iuboire, fotbalul, şi trece la administraţie. Vrea să dezvolte localitatea astfel încât să atragă turiştii pentru că Isverna cea frumoasă nu a fost deloc exploatată turistic. În plus, mai are un vis: să facă un centru de confecţionare a iei tradiţionale.  

A lasat pasiunea pentru fotbal, pentru o noua provocare, iar acum isi doreste sa puna comuna natala pe harta localitatilor turistice din tara. Este vorba despre fostul arbitru de liga I, Marian Balaci, care si-a anuntat candidatura pentru primaria Isverna, o localitate cu peisaje deosebite.

”Din păcate românia nu a fost promovată din punct de vedere turistic, iar eu îmi doresc ca isverna să devină cel mai pitoresc loc din românia. O comună cum o numesc eu colţ de rai, de unde ficare ce vine să plece cu un suvenir”, a zis Balaci.

Traditia este elementul esential pentru promovarea turistică

La Isverna, Marian a pus pe picioare un atelier de ie traditionala si un muzeu al satului.Activitatea muzeulului este la inceput, insa este deschis publicului larg. Marian a transformat o casa veche intr-un obiectuv turistic. In plus, cei care ajung aici, au posibilitatea sa admire frumusetile naturii.

Viata satului decurge, in tot acest timp, cu speranta unui maine mai bun.

In ultimii ani, Marian Balaci a reusit sa duca numele si renumele comunei sale in intreaga tara, prin promovarea sportului, cu echipa de fotbal de juniori, pe care a detinut-o pana nu demult.

×
Subiecte în articol: România la vot
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close