Antena 3 CNN România la vot România la vot. Cine luptă pentru Sectorul 2 al Capitalei

România la vot. Cine luptă pentru Sectorul 2 al Capitalei

Fotoliul de primar al sectorul 2 a stârnit în acest an o bătălie aprigă între candidați și între liderii partidelor politice, însă a pus pe tapet proiecte importante pentru bucureșteni.

România la vot. Cine luptă pentru Sectorul 2 al Capitalei
de Maria Sabu    |    30 Iul 2020   •   15:38

”Pentru reducerea traficului am de gând să instalez nişte circulare pietonale pentru toate intersecţiile mari, pentru a ridica traficul pietonal deasupra traficului de maşini.”, a spus Cristian Popescu.

Actualul viceprimar al sectorului 2 își dorește sa rămână la cârma primăriei, însă de această dată în calitate de primar, ceea ce i-ar oferi puteri sporite de muncă. Susține că din poziția de viceprimar al sectorului 2, împreună cu edilul Mihai Mugur Toader, a reabilitat 650 de blocuri în ultimii 4 ani, iar până în 2022 vrea să reabiliteze alte 555 de clădiri.

Aspiraţiile lui Cristian Popescu au creat blocaje

Aspiraţiile lui Cristian Popescu pentru primăria sectorului 2 au creat numeroase blocaje în negocierile dintre pnl și usr pentru susținerea unui candidat comun.

Luni la rand Dan Barna i-a cerut preşedintelui pnl, Ludovic Orban să renunțe la acesta propunere, susținând că Popescu este un apropiat al partidului social democrat.

În cele din urmă, Dan Cristian Popescu pierde sprijinul pnl. In urma negocierilor intense,liberalii accepta să-l susţină pentru candidatura la primăria sectorului 2 pe Radu Mihaiu, membru USR. Astfel, Dan Cristian Popescu ar putea intra în bătălia pentru fotoliul de primar ca independent.  

Lucrurile nu stau mai bine însă nici în Partidul Social Democrat,unde încă se mai discută despre cine ar putea întra în această cursa .
Potrivit surselor, actualul primar, Mihai Mugur Toader ar putea ieși din calculele social democraților, întrucât nivelul sau de notorietate a rămas unul destul de scăzut.

Însă indiferent de cum se vor așeza lucrurile pentru PSD și PNL, candidații vor trebui sa-l înfrunte și pe Neculai Onțanu, fost primar de 4 mandate, până în 2016. 

Neculai Onţanu are soluţii şi pentru fluidizarea traficului din sector. Mai exact ,ia în calcul construirea unor pasaje subterante şi supraterane în toate intersecţiile aglomerate.

Locuitorii Sectorul 2 spun că după toată această bătălie speră la un trai mai bun.
 

×
Subiecte în articol: România la vot Capitală
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close