Antena 3 CNN Actualitate Aurel Şaramet a fost suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor

Aurel Şaramet a fost suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor

Aurel Şaramet a fost suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Noi 2012   •   13:13
Directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, Aurel Şaramet, a fost suspendat din funcţie în urma anchetei iniţiate de DIICOT,. În cazul celor trei angajaţi ai Ministerului Economiei cercetaţi în acelaşi dosar ministrul a decis încetarea activităţii în funcţiile ocupate.

"În cazul domnului Aurel Şaramet au fost demarate procedurile de suspendare din funcţia deţinută în cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM. Ministrul Economiei a dispus încetarea activităţii în funcţiile ocupate de celelalte trei persoane implicate în dosarul anchetat de DIICOT, urmând să dispună suspendare lor în situaţia în care DIICOT va lua măsura arestării preventive", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, citat de Mediafax.

Statul este, prin Ministerul Economiei, unicul acţionar al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM. Fondul garantează creditele acordate de băncile comerciale în limita a maxim 80%.

DIICOT investighează 100 de persoane într-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, suspectate că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, în baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării.

 

 

 

×
Subiecte în articol: frauda bancara credit bancar
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close