Antena 3 CNN Show A murit CEL MAI BĂTRÂN om din lume

A murit CEL MAI BĂTRÂN om din lume

A murit CEL MAI BĂTRÂN om din lume
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Sep 2013   •   10:18
Cartea recordurilor Guinness World Records a anunţat că fostul muzician şi miner certificat ca fiind cel mai bătrân om din lume a murit. Salustiano Sanchez-Blazquez avea 112 ani, informează Associated Press, conform Agerpres.
 
Consultantul Guinness Robert Young a declarat că Sanchez-Blazquez a murit vineri într-un azil de bătrâni din Grand Island, New York. 
 
Poreclit "Shorty", Sanchez-Blazquez a devenit cel mai bătrân om din lume după ce Jiroemon Kimura a murit în iunie, la vârsta de 116 ani. 
 
Sanchez-Blazquez s-a născut pe 8 iunie 1901 în satul El Tejado de Bejar, Spania. El s-a mutat în Cuba la 17 ani, apoi în Statele Unite în 1920, unde a lucrat în minele de cărbune din Lynch, Kentucky. În cele din urmă s-a mutat la New York. 
 
El a avut doi copii, şapte nepoţi, 15 strănepoţi şi cinci stră-stră-nepoţi. 
 
Arturo Licata, 111 ani, din Italia, este acum principalul candidat pentru a fi recunoscut oficial de Guinness ca cel mai bătrân om din lume, potrivit lui Young. Guinness se va pronunţa în legătură cu Licata la o dată ulterioară. 
 
Cea mai bătrână persoană autentificată a fost Jeanne Louise Calment din Franţa, care a murit la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile. 
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close