Antena 3 Show Jean-Marc Thibault, actorul francez de cabaret şi comedie, a murit la 93 de ani

Jean-Marc Thibault, actorul francez de cabaret şi comedie, a murit la 93 de ani

29 Mai 2017   •   07:59
Jean-Marc Thibault, actorul francez de cabaret şi comedie, a murit la 93 de ani

Actorul francez de comedie Jean-Marc Thibault, care a format unul din cele mai populare cupluri comice ale teatrului francez, a murit duminică la vârsta de 93 de ani, a informat familia citată de AFP.

"Un actor foarte popular ne-a părăsit", a reacţionat ministrul francez al culturii, Françoise Nyssen.

După cel de-al doilea război mondial, Jean-Marc Thibaut a debutat cu Roger Pierre în cabaretele pariziene iar cuplul de actori nu se va despărţi timp de trei decenii.Ei compun textele, mimează cântecele şi folosesc o mulţime de accesorii. Succesul lor i-a făcut cunoscuţi în întreaga Franţă. Tandemul lor a continuat şi în mai multe filme de cinema.

Cei doi actori au avut la activ peste 300 de scheciuri şi s-au lăudat că au făcut să râdă timp 30 de ani "minorii din nordul Franţei, familiile regale, crescătorii de cămile mauritani şi tăietorii de lemne din Quebec".

Duetul, foarte popular în anii 1960, s-a despărţit în 1975, înainte de a se reuni pentru scurt timp în 1984 iar apoi în 1990.

"Este ca şi cum aş fi pierdut un frate", declarase Jean-Marc Thibault la decesul partenerului său, în 2010.

Jean-Marc Thibault şi-a continuat cariera solo în cinema jucând în 70 de filme, precum şi în televiziune mai ales în serialul 'Maguy' între 1983 şi

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close