Antena 3 CNN Show Showbiz 2009, un an bun pentru industria cinematografică de la Hollywood. Încasări record de peste 10 miliarde de dolari

2009, un an bun pentru industria cinematografică de la Hollywood. Încasări record de peste 10 miliarde de dolari

2009, un an bun pentru industria cinematografică de la Hollywood. Încasări record de peste 10 miliarde de dolari
Sursa foto: avatar
28 Dec 2009   •   21:15

2009 a fost un an de crizã pentru toată lumea, nu şi pentru cei de la Hollywood. Industria cinematografiei americane a avut încasări record, de peste 10 miliarde de dolari. Printre filmele cele mai profitabile se numără ?Avatar?, cea mai scumpă peliculă din istorie şi ?This is it?, cel mai bine vândut documentar al tuturor timpurilor.

Filmul repetiţiilor lui Michael Jackson pentru concertele de la Londra a fost un adevarat succes în cinematografe. Producătorii au câştigat peste 250 de milioane de dolari. Astfel, documentarul, realizat dupa moartea regelui pop, a devenit cel mai bine vândut din istorie.

O altă lansare mult aşteptată a fost a filmului ?Avatar?, cel mai scump din toate timpurile. Pelicula îmbină aproape insesizabil imaginile reale cu cele create pe calculator.

Filmul lui James Cameron a dat lovitura în Box Office, unde ocupă deja locul întâi. În primul weekend, Avatar a adus încasări de 23,5 milioane de dolari. Recordul este însă deţinut de pelicula Sherlock Holmes, regizată de britanicul Guy Ritchie. După doar 2 zile de proiecţie a adus încasări de 24 de milioane de dolari.

Un alt succes cinematografic a fost şi ultima ecranizare a romanelor scrise de Joanne K. Rowling. Filmul ?Harry Potter şi prinţul semipur? a adus încasări de peste 800 de milioane de dolari.

Amatorii poveştilor cu vampiri nu au ratat pelicula ?Twilight: Luna nouă?. Filmul, lansat în urmă cu o lună, a adunat deja încasări 500 de milioane de dolari.

Anul viitor se anunţă deja plin de filme de succes. Printre peliculele aşteptate cu nerăbdare de public se numără: "Iron man 2", "Alice în Ţara Minunilor", "Sex and the city 2", "Prince of Persia" sau "Robin Hood".



Antena 3

×
Subiecte în articol: Avatar incasari
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close