Antena 3 CNN Show Showbiz A început numărătoarea inversă pentru concertul de la Bucureşti al Madonnei (VIDEO)

A început numărătoarea inversă pentru concertul de la Bucureşti al Madonnei (VIDEO)

A început numărătoarea inversă pentru concertul de la Bucureşti al Madonnei (VIDEO)
17 Aug 2009   •   20:00

Peste zece zile Bucureştiul va trăi evenimentul muzical al anului şi cel mai mare concert din România, de la Michael Jackson încoace. Madonna vine să ne arate că dragostea pierdută a familiei a fost regăsită în milioane de suflete, sufletele admiratorilor ei, pe care i-a cucerit în 30 de ani de muncă.

La 21 de ani, când a ajuns în New York, Madonna avea în buzunar doar 35 de dolari. Acum are aproximativ 400 de milioane de euro şi o lume la picioare. Madonna domină lumea, în primul rând prin muzică.

Debutul Madonnei în muzica a fost pe vreme când avea 21 de ani. Atunci făcea parte din Breakfast Club, o formaţie rock. Talentul ei nu a trecut neobservat şi puştoiaca rebelă a semnat un contract cu Sire Records. Primul ei album a ajuns numărul unu în topuri, iar piesa "Holiday" a transformat-o din blonda anonimă în idolul adolescenţilor americani.

Următorul album, "Like a virgin" a fost un succes mondial. S-a vândut în peste 19 milioane de exemplare, iar piesa cu acelaşi lume a făcut-o celebră. Şi au apărut şi controversele. Prestaţia Madonnei la prima ediţie a Premiilor MTV a fost îndelung criticată. S-a spus atunci că a adoptat un stil provocator tocmai pentru a ascunde lipsa talentului. Madonna însă, nici nu a băgat în seamă comentariile.

Iar lumea i-a picat, uşor, uşor, la picioare. După "Material Girl", Madonna a fost adorată de şi mai mulţi. În videoclip, a recreat o scenă celebră dintr-un film al actriţei sale preferate, Marilyn Monroe.

În 1985, artista a plecat în primul său turneu, "The Virgin Tour". A cântat în 27 de oraşe din Statele Unite şi fiecare prestaţie a fost un adevărat spectacol. Madonna avea alături pe scenă doar doi dansatori şi formaţia ei. Dar, nu era nevoie de nimic mai mult.

Trei ani mai târziu, Madonna a dat din nou lovitura. A fost în centrul atenţiei cu piesa "Like a prayer", un super hit care a strârnit rumoare din cauza simbolurilor catolice folosite în videoclip. Vaticanul a acuzat-o direct de blastfemie. O "blasfemie care i-a adus Madonnei în cont cinci milioane de dolari.

Şirul succeselor a continuat cu "Vogue" şi "Justify my love". Videoclipul alb-negru al piesei "Vogue" a recreat stilul glamour al fotografilor de la Hollywood şi imita atitudinea unor dive precum Marlene Dietrich, Carole Lombard şi Rita Hayworth. Videoclipul "Justify My Love" a fost interzis pe MTV din cauta conţinutului erotic, iar casa de discuri a decis să îl lanseze în format VHS.

Madonna a avut următorul mare succes în 1996, cu piesa "Don`t cry for me Argentina", care a făcut parte de pe coloana sonoră a filmului "EVITA", considerat de critici cel mai bun film al ei.

Albumul ?Ray of Light" din 1998 primeşte recenzii bune de la critici. Melodia care dă titlul albumului dar şi piesa ?Frozen" au devenit hituri de top 5 în toata lumea. Cu "Ray of light", Madonna a obţinut de patru ori discul de platină şi trei premii Grammy.

Cel de-al zecelea album din carieră s-a numit "Confessions on a dance floor". Madonna s-a reinventat şi a cucerit din nou topurile cu piesa "Hung Up".

În momentul în care toţi credeau că Madonna nu mai are foţă să se reinventeze, artista a demonstrat contrariul. Pentru a prinde un suflu nou, în 2008, Madonna şi-a asociat imaginea cu doi dintre cei mai în vogă artişti ai momentului: Pharell şi Justin Timberlake.

Aşa s-a născut cel de-al 11-lea album, "Hard Candy". Pentru a-l promova, Madonna a plecat într-un turneu mondial. Sâmbătă, adepta Cabalei a cântat în Polonia, iar miercuri, 26 august, Madonna vine la Bucureşti.



Observator

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close