Antena 3 CNN Show Showbiz Actorul George Burcea, condamnat după ce a condus mașina drogat

Actorul George Burcea, condamnat după ce a condus mașina drogat

La circa doi ani după ce a fost prins conducând autoturismul sub influența drogurilor, actorul George Burcea şi-a primit condamnarea

Actorul George Burcea, condamnat după ce a condus mașina drogat
Sursa foto: Youtube
de Alexandra Dima    |    26 Ian 2022   •   15:20

Fostul soţ al Andreei Bălan şi-a aflat sentinţa. Judecătorii au decis că nu mai are voie să conducă timp de un an și că trebuie să plătească o amendă de 16.000 de lei, la care se adaugă 2.100 de lei, cheltuieli de judecată. În cazul în care nu achită suma, ar putea ajunge după gratii. Decizia nu este definitivă, având dreptul la recurs, notează Adevărul.

Incidentul a avut loc în 24 februarie 2020, când fostul soț al Andreei Bălan a fost prins de polițiști drogat la volan, în plină zi. Potrivit testelor, consumase cocaină.

„În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. raportat la art. 61 C.pen. condamnă pe inculpatul Burcea George-Valentin la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 de lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă, determinat conform art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., cu suma de 80 de lei corespunzătoare unei zile-amendă stabilită conform art. 61 alin. 2 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 C.pen.

În temeiul art. 63 alin. 1 şi alin. 3 C.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de neexecutare cu rea-credinţă, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 22 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 253/2013, potrivit cărora, dacă se află în imposibilitatea de a achita integral amenda aplicată în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, poate solicita judecătorului delegat cu executarea eşalonarea plăţii amenzii în rate lunare, pe o perioadă care nu poate depăşi 2 ani.

Conform art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 1 an de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., dispune obligarea inculpatului la plata sumei de 2.100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 1.100 de lei aferentă fazei de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia instanţei Judecătoriei Buftea.

Editura care i-a publicat cartea lui George Burcea a retras-o de pe piață, după ce actorul a instigat la violență împotriva femeilor

Nu de mult, George Burcea a mai avut parte de un scandal care i-a şifonat imaginea. El a fost taxat dur în mediul online, după ce a spus într-o filmare live pe Facebook, că "unele femei merită să fie bătute de bărbați". Ca urmare a acestei ieşiri, Editura Hyperliteratura a decis retragerea de pe piață a cărții ”Scrisoare către Ceaușescu”, scrisă de George Burcea. Ulterior actorul şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile făcute, dar nu a reuşi să dreagă prea mult busuiocul. 

×
Subiecte în articol: George Burcea condamnare dosar penal
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close