Antena 3 CNN Show Showbiz "Apocalypse Now", desemnat cel mai bun film al ultimilor 30 de ani de criticii londonezi

"Apocalypse Now", desemnat cel mai bun film al ultimilor 30 de ani de criticii londonezi

"Apocalypse Now", desemnat cel mai bun film al ultimilor 30 de ani de criticii londonezi
01 Dec 2009   •   13:52

Criticii londonezi au desemnat "Apocalipsul acum/Apocalypse Now", de Francis Ford Coppola, cel mai bun film al ultimilor 30 de ani, relatează ScreenDaily.com. Pelicula lui Coppola a fost lansat în 1979 şi, de atunci a primit numeroase premii importante. De altfel, filmul a fost favoritul criticilor.

Celelalte filme care s-au luptat pentru această distincţie au fost "Lista lui Schindler" de Steven Spielberg, "Vieţile altora / Das Leben der Anderen" de Florian Henckel von Donnersmarck, "Necruţătorul / Unforgiven" de Clint Eastwood şi "Brokeback Mountain - o iubire secretã" de Ang Lee.


Potrivit lui Jason Solomons, directorul The London Film Critics' Circle - (LFCC), filmul lui Coppola merită premiul deoarece este o peliculã cu un mesaj anti-război, care este actual şi azi, la 30 de ani de la lansarea peliculei.

"Apocalypse Now" are la bază romanul lui Joseph Conrad, "Inima Intunericului". Filmul spune povestea căpitanulului Willard (Martin Sheen) care are misiunea sã îl lichideze pe colonelul Kurtz (Marlon Brando), un fost ofiţer de rang înalt care înnebuneşte şi îşi creeazã propria lume în mijlocul unei jungle din Vietnam. Pe 18 februarie va avea loc ceremonia de premiere a celei de-a 30-a ediţii a premiilor LFCC.

TRAILER APOCALYPSE NOW


Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close