Antena 3 CNN Show Showbiz Deputata Alessandra Mussolini vrea să oprească difuzarea filmului românesc "Francesca" în Italia

Deputata Alessandra Mussolini vrea să oprească difuzarea filmului românesc "Francesca" în Italia

Deputata Alessandra Mussolini vrea să oprească difuzarea filmului românesc "Francesca" în Italia
Sursa foto: Monica Barladeanu
11 Noi 2009   •   18:24

Deputata Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator italian Benitto Mussolini, a intentat o acţiune în justiţie împotriva filmului "Francesca". Ea doreşte ca difuzarea producţiei să fie oprită în Italia, întrucât conţine insulte la adresa sa.

Potrivit directorului casei de distribuţie cinematografică Fandango, citat de IrisPress.it, cazul este analizat de un judecător care va decide dacă producţia va putea fi difuzată în Italia sau nu.

Filmul "Francesca" regizat de Bobby Păunescu a creat un adevărat scandal la Festivalul de la Veneţia, la începutul lunii septembrie. Asta pentru că două replici din film conţin cuvinte jignitoare la adresa urmaşei dictatorului Benito Mussolini. În prezent, Alessandra Mussolini este membră a Parlamentului European şi om politic italian de orientare neofascistă.

"Nu ai auzit-o pe târfa aceea de Mussolini care îi vrea morţi pe toţi românii? Şi acel idiot de primar al Veronei care a declarat oraşul liber de români?", este replica de la care a pornit totul.

Asociaţia Cinematografelor din Veneţia a dus însă scandalul şi mai departe şi a interzis difuzarea peliculei. Filmul "Francesca" era programat să fie difuzat la Veneţia începând cu data de 5 septembrie.
IMAGINI DE LA PREMIERA FILMULUI FRANCESCA:


Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close