Antena 3 CNN Show Showbiz Dezvăluiri inedite! Cum a început povestea de iubire dintre Amza Pellea și soția sa

Dezvăluiri inedite! Cum a început povestea de iubire dintre Amza Pellea și soția sa

Dezvăluiri inedite! Cum a început povestea de iubire dintre Amza Pellea și soția sa
Sursa foto: Foto: Cinemagia
14 Sep 2017   •   09:15

Oana Pellea, fiica regretatului actor Amza Pellea, a dezvăluit cum a început povestea de iubire dintre părinții săi.

Actorul a cunoscut-o pe Domnica într-un turneu la Craiova și de atunci au fost de nedespărțit, deși a fost greu să o cucerească.

 ”13 septembrie. Ziua logodnei lor. Multe emoții si multă, multă, multă iubire! Amza s-a dus cu trupa de actori la Craiova, cu Rautchi, cu Cozorici, la ștrand. Și a apărut Domnica, o superbitate de femeie, cu ochii verzi, foarte sportivă, fusese și campioană la gimnastică, la juniori. Făcea o gramadă de nebunii. Mergea în picioare pe motocicletă, dansa Roke'n Roll extraordinar! Și Amza când a vazut-o a zis «Mamă, ce frumusețe!». Dar toată lumea i-a spus să stea liniștit, că nu era de nasul lui. (...)Amza era doar unul din miliardele de băieți care-i făceau curte. După ce a scăpat cu viață din bazin, i-a dat întâlnire, în aceeași seară, în parcul mare din Craiova. Mama s-a dus acasă și nici nu-i trecea prin cap să se ducă la întâlnire. Dar... destinul! Cu zece minute mai înainte de ora fixată de Amza, Domnica s-a îmbrăcat și a plecat în parc. Și dusă a fost! Pană-n zori. Ca să ajungă în parc, trebuia să treacă prin cimitir. A sosit la locul stabilit și a așteptat. Trece o jumătate de oră, mai trece o oră, și încă una, iar Amza tot nu apare...

Domnica era o puștoaică cuminte, nu întârziase niciodată acasă. Dar i-a fost frică să treacă din nou prin cimitir, să se întoarcă din nou la ai ei. Cum era genială și sportivă, a găsit soluția, s-a suit într-un copac, ca să fie la adăpost. La ora 23:30, pe alea parcului, foarte melancolic și singuratic, cine-mi venea cu mâinile în buzunar? Amza! Care nu spera s-o mai găsească pe Domnica, așa că trecea artistic pe acolo, fluierând «Je suis seul ce soir...». Domnica nici nu știa cum îl cheamă și, din copac, i-a făcut: «Pâs-Pâs!» Lui i s-a părut ceva incredibil. Cred și eu! Să găsești o fată superbă într-un copac...A ajutat-o să coboare și i-a recitat din Minulescu «Și ai să mă uiți, căci și uitarea e scrisă-n legile omenești». Cu asta a cucerit-o. Pe Podul din Parcul Bibescu a sărutat-o și a condus-o acasă”, a mărturisit actrița la Europa FM.

×
Subiecte în articol: poveste de iubire oana pellea
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close