Antena 3 CNN Show Showbiz ?Eu când vreau să fluier, fluier?. Ursul de Argint a ajuns în România (VIDEO)

?Eu când vreau să fluier, fluier?. Ursul de Argint a ajuns în România (VIDEO)

?Eu când vreau să fluier, fluier?. Ursul de Argint a ajuns în România (VIDEO)
22 Feb 2010   •   21:25

Pentru prima dată, vedem în România Ursul de Argint câştigat la Berlin de regizorul Florin Şerban. Trofeul este un premiu mult râvnit de orice cineast, român sau străin. Este distincţia pe care Florin Şerban şi echipa, cu care a lucrat la producţia ?Eu când vreau să fluier, fluier?, au câştigat-o la Berlin, la festivalul de film. Ursul de argint a ajuns, aşadar, în România. Zeci de persoane i-au aşteptat duminică noapte la aeroport pe cei din echipa filmului ?Eu când vreau să fluier, fluier?. I-au şi fluierat, dar de bine, pe românii dublu - premiaţi la Berlin. Regizorul Florin Şerban şi cei doi actori, cu toţii la debut, au mărturisit cu emoţie că au primit felicitări de la toată lumea bună a cinematografiei mondiale.

Premianţii au fost întâmpinaţi pe Otopeni cu aplauze şi fluierături. ?A fost bine, a fost foarte emoţionant. Nu ne aşteptam să se întâmple chiar atât de bine. Aveam un film bun şi bănuiam că o să luăm ceva, dar nu ne gândeam că o să fie chiar aşa?, a declarat regizorul Florin Şerban. ?Stătem ca pe jar, nu ştiam ce o să se întâmple şi când am auzit numele filmului, am sărit toţi, eram foarte bucuroşi?, a spus producătorul filmului, Daniel Mitulescu.

Actriţa Rene Zelwegger, cea care le-a înmânat Ursul de Argint, a fost prima care i-a lăudat pe români. ?A fost foarte simpatică, foarte drăguţă, ne-a felicitat la cina festivă şi ea şi Werner Herzog, preşedintele juriului?, a declarat Florin Şerban.

Pentru ei, clipele trăite la Berlin, sunt de nepreţuit. Filmul a luat şi premiul pentru inovaţie artistică. ?A fost foarte frumos, emoţionant, ceva care nu pot să explic acuma şi mai vreau să mai merg!?, a spus actorul George Piştereanu. Acelaşi lucru l-au spus, printre îmbrăţişări, rudele şi prietenii care i-au aşteptat cu flori şi urşi de jucărie.

Românii vor putea vedea filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" de la sfârşitul lunii martie, în cinematografe. Poate în număr mai mare decât alte filme româneşti premiate în străinătate, dar puţin apreciate în ţara lor.



Observator

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close