Antena 3 CNN Show Showbiz Filmul "Concertul" al lui Radu Mihăileanu, lăudat de Le Figaro: Un amestec de aventură şi umor (VIDEO)

Filmul "Concertul" al lui Radu Mihăileanu, lăudat de Le Figaro: Un amestec de aventură şi umor (VIDEO)

Filmul "Concertul" al lui Radu Mihăileanu, lăudat de Le Figaro: Un amestec de aventură şi umor (VIDEO)
Sursa foto: Le Figaro
03 Noi 2009   •   23:20

Producţia "Concertul" de Radu Mihăileanu a fost lăudată de presa franceză. Cotidianul Le Figaro a publicat o serie de cronici favorabile pentru filmul produs de regizorul de origine română. Lungmetrajul va fi lansat pe marile ecrane din România la data de 20 noiembrie.

Noua creaţie a regizorului de origine română îmbină aventura şi umorul slav, notează Le Figaro.
"Ca întotdeauna, filmele lui Radu Mihăileanu se bazează pe întâlnirea explozivă dintre culturi", remarcă publicaţia franceză.

"Concertul" a fost filmat în România, Moscova şi Paris. Producţia a beneficiat de un buget de 21 milioane de dolari.


Filmul se bazează pe povestea lui Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi care a fost concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei. Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu. El fură un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris. Apoi, fostul dirijor îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.



Radu Mihăileanu s-a născut pe 23 aprilie 1958, la Bucureşti. El este fiul unui jurnalist evreu. Regizorul a părăsit România în 1980 şi s-a stabilit în Franţa.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Le Figaro
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close