Antena 3 CNN Show Showbiz Jonathan Ross se desparte de BBC, după 13 ani de colaborare

Jonathan Ross se desparte de BBC, după 13 ani de colaborare

Jonathan Ross se desparte de BBC, după 13 ani de colaborare
08 Ian 2010   •   22:43

Jonathan Ross, moderator-vedetă al postului BBC, şi-a anunţat despărţirea de instituţie după 13 ani. Motivul nu a fost precizat, dar se pare că este legat de decizia postului de tăia serios din cele mai mari salarii pe care le plăteşte, iar salariul lui Ross era cel mai mare din instituţie.

În vârstă de 49 de ani, Jonathan Ross este gazda mai multor emisiuni de radio şi televiziune la BBC. Popularitatea sa a crescut şi după ce, acum un an, a scandalizat opinia publică printr-o farsă sinistră făcută, la radio, unui actor în vârstă. Salariul său este confidenţial, dar presa l-a estimat la 20 de milioane de euro pe trei ani. Ross a hotărât, însă, să nu-şi renegocieze contractul, care expiră în vară. El a confirmat decizia pentru ziariştii adunaţi în faţa casei sale.

?Băieţi, am venit să vă aduc nişte ceai şi să vă spun că, de fapt, nu prea mai am nimic în plus de delclarat pentru că - fetele au şi lapte şi zahăr - am dat un comunicat care, practic, spune totul. Am avut 13 ani grozavi la BBC, cred că nu e un moment prost să plec şi probabil momentul este potrivit şi pentru ei, aşa că... oricum, a fost grozav?, a spus jurnalistul.

Ross a negat că decizia ar avea motive financiare. Dar presa aminteşte că alte vedete de la BBC au acceptat reduceri salariale consistente. Presat de guvern să facă economii, postul şi-a redus cu 25% fondul de salarii, începând cu cele mai mari. Iar aproape 5.000 de salariaţi îşi vor pierde locurile de muncă, dar, spre deosebire de Ross, nu de bună voie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: BBC colaborare
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close