Antena 3 CNN Show Showbiz Papa Benedict al XVI-lea ascultă Michael Jackson, Pink Floyd şi The Beatles

Papa Benedict al XVI-lea ascultă Michael Jackson, Pink Floyd şi The Beatles

Papa Benedict al XVI-lea ascultă Michael Jackson, Pink Floyd şi The Beatles
Sursa foto: Papa Benedict XVI
14 Feb 2010   •   19:00

Ziarul oficial al Vaticanului, L'Osservatore Romano, a dat publicităţii o listă cu cele mai bune zece albume muzicale ale tuturor timpurilor. Printre preferaţii Papei Benedict al XVI-lea se regăsesc Michael Jackson, Pink Floyd sau The Beatles.

?Thriller?, cel mai bine vândut album din toate timpurile, se află pe lista ziarului papal, deşi versurile de pe materialul discografic au ca teme paranoia şi supranaturalul. ?Thriller? este cel de-al şaselea album de studio al lui Michael Jackson, iar vânzările sunt estimate la peste 110 de milioane de exemplare livrate în întreaga lume.

Tot pe lista Vaticanului se află şi albumul ?Revolver?, al grupului britanic The Beatles.

Materialul lansat în 1966 este considerat de mulţi critici drept cel mai bun din istoria muzicii rock. Cu toate acestea, piesele de pe acest album nu au fost niciodată cântate live. Asta pentru că membrii formaţiei au considerat că melodiile sunt prea complexe pentru a fi interpretate pe scenă. ?Revolver? a urcat repede pe locul întâi în topurile britanice şi în cele americane şi a rămas în frunte mai bine de două luni.

Nici ?The Dark Side of the Moon? al celor de la Pink Floyd nu a fost uitat de jurnaliştii ziarului oficial al Vaticanului. Albumul, lansat în martie 1973, ocupă poziţia a cincea în ierarhia celor mai bine vândute albume în întreaga lume. A fost pe prima poziţie în ?TOP 200 Billboard" şi s-a menţinut în top 200 timp de 14 ani de la apariţie.

Printre nominalizarile L'Osservatore Romano se mai află şi "Supernatural", al lui Carlos Santana, albumul ?Achtung Baby? al celor de la U2 sau ?What's The Story Morning Glory?, material produs de grupul Oasis.

Antena 3

×
Subiecte în articol: muzica michael jackson The Beatles U2
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close