Antena 3 CNN Show Showbiz Petiţie pentru eliberarea lui Polanski, semnată de mai multe celebrităţi. Regizorul refuză extrădarea în SUA

Petiţie pentru eliberarea lui Polanski, semnată de mai multe celebrităţi. Regizorul refuză extrădarea în SUA

Petiţie pentru eliberarea lui Polanski, semnată de mai multe celebrităţi. Regizorul refuză extrădarea în SUA
29 Sep 2009   •   09:05

Lumea filmului nu priveşte cu ochi buni reţinerea lui Roman Polanski, pentru un delict din urmă cu peste 30 de ani. Cineastul a fost arestat zilele trecute pe aeroportul din Zurich şi se află şi acum în închisoare. El refuză extrădarea în Statele Unite, unde este urmărit pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, în 1977.

Monica Bellucci, Michele Placido, Fanny Ardant şi regizorii Ettore Scola şi Bertrand Tavernier sunt doar câţiva din semnatarii unei petiţii pentru eliberarea lui Polanski. Petiţia a fost lansată chiar la festivalul de la Zurich, unde regizorul urma să primească o distincţie pentru întreaga carieră.

Chiar şi miniştrii de externe ai Franţei şi Poloniei au cerut eliberarea cineastului.

Autorităţile americane dispun de 40 de zile pentru a înainta o cerere oficială de extrădare. Potrivit legii elveţiene, cineastul poate cere eliberarea pe cauţiune dar aceasta nu se acordă decât în mod excepţional.

Polanski ar putea fi, totuşi, un asemenea caz, mai ales că şi adolescenta cu care a avut relaţia ilicită - azi o mamă de familie cu trei copii - şi-a retras, de atunci, plângerea. Ea a cerut justiţiei americane să renunţe la acuzaţii, pentru ca "acel capitol din viaţa ei să se încheie".



Antena 3




×
Subiecte în articol: Roman Polanski arestat inchisoare cautiune
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close