Presa internaţională: Madonna, huiduită la Bucureşti din cauza discursului despre ţigani şi homosexuali (FOTO)

28 Aug 2009   •   10:45
Presa internaţională: Madonna, huiduită la Bucureşti din cauza discursului despre ţigani şi homosexuali (FOTO) Madonna

Evenimentele de la concertul susţinut de Madonna la Bucureşti au făcut înconjurul presei din întreaga lume. Huiduielile de care regina muzicii pop a avut parte atunci când a încercat să discute despre discriminarea romilor au ţinut primele pagini ale publicaţiilor din întreaga lume.

Aplauzele fanilor români s-au transformat în huiduieli, notează jurnaliştii de la Associated Press. Mii de fani au huiduit-o pe divă în timpul concertului pe care l-a susţinut la Bucureşti, pentru că a adus în discuţie discriminarea romilor în estul Europei.

Spectatorii au fost nemulţumiţi atunci când Madonna le-a spus că tot ceea ce se întâmplă cu romii o întristează. "Am huiduit-o pentru că mi s-a parut falsă. Ce treabă are ea de ne spune aşa ceva?", le-a spus un spectator de 23 de ani celor de la Associated Press. Jurnaliştii mai scriu că huiduielile au fost puternice şi atunci când Madonna i-a menţionat pe homosexuali.

Liz Rosenberg, purtătoare de cuvânt a Madonnei, a precizat într-un E-mail că afirmaţiile Madonnei au fost primite cu huiduieli dar şi cu aplauze şi că artista nu va face alte comentarii în legătură cu acest subiect. ?Madonna a fost însoţită în turneu de o trupă extraordinară compusă din romi. De la ei a aflat despre discriminarea romilor din Europa de Est?, a explicat Rosenberg.

Jurnaliştii de la Associated Press nu au uitat să menţioneze nici episodul în care preşedintele Băsescu a numit o jurnalistă româncă ?ţigancă împuţită?.Informaţiile referitoare la concertul Madonnei au ajuns şi în presa din Bulgaria, unde artista urmează să susţină un concert pe 29 august.

Madonna a fost huiduită în timpul concertului din România, titrează Novinite. Regina muzicii pop a vorbit despre discriminarea romilor în Europa de Est.

Cântăreaţa nu a reacţionat în nici un fel la semnele negative primite din partea publicului, mai arată Novinite.
Şi jurnaliştii de la postul britanic de ştiri Sky News scriu că Madonna a încercat, în timpul unei pauze a spectacolului ei din România, să vorbească despre romii din Europa de Est care suferă din cauza discriminării. Mesajul ei nu a fost bine primit de spectatori, mai spun jurnaliştii.

"Am auzit la ştiri că ţiganii din Europa de Est sunt discriminaţi. Asta n-ar trebui să se întâmple, şi ei sunt oameni ca şi noi", a spus Madonna, potrivit jurnaliştilor de la Sky News.Antena3.ro

Parteneri
x close