Antena 3 CNN Show Showbiz Regele muzicii pop, înmormântat la Los Angeles. Ceremonia va avea loc la 20:00, ora României

Regele muzicii pop, înmormântat la Los Angeles. Ceremonia va avea loc la 20:00, ora României

Regele muzicii pop, înmormântat la Los Angeles. Ceremonia va avea loc la 20:00, ora României
07 Iul 2009   •   08:27

Cei ce l-au iubit şi admirat pe Michael Jackson se pregătesc să-şi ia rămas bun de la regele muzicii pop, care va fi înmormântat marţi la Los Angeles. Ceremonia va avea loc la ora 20:00, ora României, într-un cadru privat, dar va fi urmată de un grandios concert memorial, destinat publicului. Mariah Carey, Lionel Richie, Magic Johnson sau Smokey Robinson sunt doar câteva dintre celebrităţile care-i vor aduce lui Michael un ultim omagiu.

După mai multe zile de incertitudine, primăria din Los Angeles a anunţat luni că Michael Jackson va fi înmormântat în cimitirul Forest Lawn. Potrivit presei americane, Michael va fi înhumat într-un sicriu aurit în valoare de 25.000 de dolari, iar organizarea funeraliilor a făcut obiectul unei puternice dispute în sânul familiei Jackson.

Tatăl şi fraţii megastarului doreau o ceremonie demnă de un rege, cu defilarea cortegiului funebru pe străzile oraşului. Mama sa, Katherine, a fost totuşi cea care a avut ultimul cuvânt: ceremonia va avea un caracter privat.

În cimitirul din Hollywood Hills se află şi mormintele unor vedete legendare ca Humphrey Bogart sau Sammy Davis Jr, la care, însă, publicul nu are acces. Locul de veci al lui Michael ar putea avea acelaşi statut. Fanii sunt aşteptaţi, în schimb, invitat la concertul omagial care va avea loc, după ceremonia funebră, la centrul Staples din Los Angeles.

Lista, chiar şi parţială, a participanţilor este impresionantă: de la vedete ale muzicii ca Mariah Carey, Stevie Wonder, Lionel Richie sau Usher până la actriţa Brooke Shields sau stelele baschetului, Magic Johnson şi Kobé Bryant.

Deocamdată nu s-au dat prea multe detalii asupra ceremoniei, pusă în scenă chiar de organizatorii galei premiilor Grammy. Se pare, însă, că, la final, toţi cei prezenţi vor cânta, împreună cu fanii," Heal The World", una din melodiile care l-a consacrat pe regele pop-ului.
La ceremonie se vor consemna, însă, şi două absenţe de marcă. Marea prietenă a lui Michael, Elizabeth Taylor, a anunţat că nu va fi prezentă. "Nu cred că Michael ar fi dorit să-mi împart durerea cu milioane de alţi oameni. Ceea ce simt este doar între noi doi", a declarat actriţa. Va lipsi şi fosta soţie a megastarului, Debbie Rowe, care a făcut cunoscut că preferă să-i celebreze memoria într-un cadru privat şi nu sub privirile mass-media.

Centrul Staples nu poate găzdui decât 11.000 de fani. Biletele, gratuite, au fost acordate printr-o tragere la sorţi pentru care s-au înscris peste un milion şi jumătate de amatori.

Din păcate, unii din fericiţii câştigători s-au dovedit mânaţi mai mult de dorinţa de câştig pe seama memoriei lui Michael. Mai multe bilete au fost puse în vânzare pe Internet, iar ofertele au ajuns la 100.000 de dolari şi chiar mai mult. Administratorii site-urilor au retras, însă, anunţurile, calificând vânzarea biletelor drept "nepotrivită". Autorităţile din Los Angeles i-au rugat pe cei rămaşi fără bilete să stea acasă. Cu toate acestea, oraşul a fost luat cu asalt de zeci de mii de fani.

Ceremonia va fi transmisă în direct în zeci de săli de cinema din Statele Unite, ca şi pe micile ecrane din toată lumea, şi ar putea deveni unul din evenimentele cu cea mai mare audienţă de televiziune din istorie.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close