Antena 3 CNN Show Showbiz Richard Gere participă la o procesiune budistă condusă de Dalai Lama (VIDEO)

Richard Gere participă la o procesiune budistă condusă de Dalai Lama (VIDEO)

Richard Gere participă la o procesiune budistă condusă de Dalai Lama (VIDEO)
Sursa foto: Gere
08 Ian 2010   •   17:16

Richard Gere rămâne fidel credinţei sale în budismul tibetan. Actorul american s-a alăturat unei procesiuni budiste cu lumânări, într-un oraş, considerat sacru, din estul Indiei. Gere s-a aflat în oraş pentru o manifestare religioasă condusă chiar de Dalai Lama.

Câteva sute de oameni - călugări budişti de diferite naţionalităţi, exilaţi tibetani şi credincioşi localnici - au participat la procesiunea nocturnă din oraşul Bodh Gaya.

Richard Gere nu a încercat în niciun fel să iasă în evidenţă, deşi era uşor de identificat în mulţimea participanţilor. Actorul de 60 de ani a sosit în India discret, fără să informeze autorităţile locale sau presa, şi s-a deplasat în oraşul sacru cu o maşină privată. Manifestarea la care ia parte şi Dalai Lama este dedicată rugăciunilor pentru pacea şi prosperitatea întregii lumi.

"Cred că oamenii de toate credinţele ştiu, în adâncul sufletului, că suntem cu toţii fraţi şi surori, indiferent cât de mare ne e creierul. Ca fiinţe vii, trebuie să fim împreună şi să călătorim prin viaţă împreună, ca fraţi şi surori" a spus Gere jurnaliştilor care l+au descoperit în cele din urmă.

Oraşul Bodh Gaya adăposteşte un templu vechi de 1500 de ani, considerat cel mai sacru lăcaş budist din India. Se aşteaptă ca aproape 50.000 de credincioşi din toată lumea să viziteze oraşul în cele cinci zile ale festivalului.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Dalai Lama
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close