Antena 3 CNN Show Showbiz Roman Polanski dă în judecată patru publicaţii franceze pentru că i-au invadat intimitatea

Roman Polanski dă în judecată patru publicaţii franceze pentru că i-au invadat intimitatea

Roman Polanski dă în judecată patru publicaţii franceze pentru că i-au invadat intimitatea
Sursa foto: polanski
13 Ian 2010   •   16:01

Roman Polanski a dat în judecată patru publicaţii franceze pentru că i-au ?invadat intimitatea?. În presă, au apărut fotografii ce îl arătau la fereastra reşedinţei sale temporare. Cineastul cere acum despăgubiri de 150.000 de euro.

Regizorul american se afla în arest într-o cabană din Alpii Elveţieni, cînd a fost fotografiat de paparazzi la fereastră. Poza a fost publicată de două ziare şi două reviste franceze, pe motiv că reprezenta o frântură din viaţa cineastului aflat în arest la domiciliu.

Avocaţii lui Roman Polanski spun însă că acesta este doar unul dintre multele exemple de invadare a intimătăţii cineastului şi a familiei sale, aşa că publicaţiile au fost date în judecată. Despăgubirile cerute depăşesc 150.000 de euro.

Avocaţii lui Polanski au mai declarat că presa franceză a publicat şi câteva fotografii ale copiilor minori ai regizorului, Elvis si Morgane, ceea ce contravine legislaţiei franceze în vigoare. Potrivit apărătorilor lui Polanski, dosarul în care este anchetat cineastul nu justifică în niciun fel felul în care paparazzi îl ?hăituiesc? pe el şi pe familia lui.

Roman Polanski a fost eliberat pe cauţiune la începutul lunii decembrie de către justiţia elveţiană, după două luni de detenţie. El a fost arestat la Zurich, pe baza unui mandat american şi este acuzat că în urmă cu 30 de ani a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Femeia şi-a retras acuzaţiile şi a cerut public ca ancheta să fie oprită.

Antena 3

×
Subiecte în articol: poza
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close