Antena 3 CNN Show Showbiz Şase studiouri de la Hollywood oferă conţinut video pentru un nou site

Şase studiouri de la Hollywood oferă conţinut video pentru un nou site

Şase studiouri de la Hollywood oferă conţinut video pentru un nou site
04 Dec 2009   •   14:02

Şase studiouri importante de la Hollywood vor pune la dispoziţie conţinut video pentru un site nou-lansat de tip film-clip-sharing, încercând astfel să pună capăt vânzărilor în scădere vertiginoasă de DVD-uri, şi să facă faţă impactului distribuţiei ilegale de filme, relatează www.warc.com.

Site-ul Movieclips.com este coordonat din santa Monica, California, şi a semnat contracte cu nume grele ale Hollywood-ului, precum: 20th Century Fox, Metro-Goldwyn-Mayer, Paramount, Sony Pictures, Universal Pictures şi Warner Bros. Singurele studiouri majore care nu participă sunt Disney şi Lionsgate.

Movieclips.com oferă 12.000 de extracte din peste 1.200 de filme, permite utilizatorilor de Facebook şi Twitter să le cumpere dar şi să le închirieze prin intermediul unor linkuri către patreneri de retail precum Amazon şi iTunes. Modelul business se bazează publicitate, şi pe comisioane ce provin din vânzările generate de site-urile de retail partenere.

Potrivit directorului executiv Zach James, în vârstă de 27 de ani, noul serviciu oferă beneficii importante industriei filmului care trece printr-o perioadă de schimbări majore, pe măsură ce canalele media tradiţionale şi canalele de distribuţie se află în declin, iar platformele digitale cu plată se zbat pentru a înlocui retribuţiile pierdute.

?Unul dintre motivele pentru care studiourile sunt încântate de experienţa site-ului este reprezentat de faptul că utilizatorii sunt încurajaţi să cumpere sau să închirieze filmul direct de acolo. Obiectivul nostru pentru anul viitor este de a îmbunătăţi experienţa pe care o are utilizatorul pe site şi să îl facem mai interactiv?, a spus James.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close