Antena 3 Show Showbiz Scandal la Berlinală: Filmului românesc "Portretul luptătorului la tinereţe", acuzat de antisemintism

Scandal la Berlinală: Filmului românesc "Portretul luptătorului la tinereţe", acuzat de antisemintism

17 Feb 2010   •   14:27
Scandal la Berlinală: Filmului românesc "Portretul luptătorului la tinereţe", acuzat de antisemintism  SHOWBIZ

Regizorul unuia dintre filmele româneşti participante la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin este acuzat de antisemitism. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului "Elie Wiesel" a trimis o scrisoare organizatorilor Berlinalei prin care se plâng că personajul principal din "Portretul luptătorului la tinereţe", regizat de Constantin Popescu, este inspirat de un legionar.

"Dezaprobăm faptul că personajul principal din ?Portretul luptătorului la tinereţe? este inspirat din personalitatea lui Ion Gavrilă Ogoranu (...), care a fost înmormântat cu onoruri legionare, deci nu s-a dezis, în timpul vieţii sale, de această mişcare", a declarat Alexandru Florian, directorul institutului "Elie Wiesel", potrivit Mediafax. "Am considerat că acesta este un film care nu constituie un model pentru public", a adăugat Alexandru Florian.

Scrisoarea de plângere a primit rapid răspuns din partea organizatorilor Berlinalei. Aceştia au spus că nu cred ?în cenzură, ci în dezbatere liberă şi educaţie?. "Acesta nu este un documentar. De fapt, nu este un film despre Ion Gavrilă Ogoranu. Este un film de ficţiune", au mai spus organizatorii.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close