Antena 3 CNN Show Showbiz Scandal la Festivalul de film de la Veneţia din cauza peliculei româneşti "Francesca" (VIDEO)

Scandal la Festivalul de film de la Veneţia din cauza peliculei româneşti "Francesca" (VIDEO)

Scandal la Festivalul de film de la Veneţia din cauza peliculei româneşti "Francesca" (VIDEO)
03 Sep 2009   •   22:15

Scandal româno-italian în deschiderea festivalului de film de la Veneţia. Filmul "Francesca" semnat de Bobby Păunescu şi în care joacă Monica Bârlădeanu, a stârnit furia Alessandrei Mussolini. O deranjează o replica, iar moştenitoarea lui Benito Mussolini vrea acum să dea în judecată autorii filmului.

Calmul şi atmosfera de sărbătoare de pe covorul roşu de la Festivalul de film de la Veneţia a ţinut până la premiera filmului românesc "Francesca", care o are în rol principal pe frumoasa Monica Bârlădeanu. După vizionare, deputata italiană Alessandra Mussolini a declarat război deschis echipei care a realizat filmul. Mai exact îi va da în judecată pentru mai multe replici ofensatoare la adresa ei. Vizaţi direct sunt: Anca Puiu, Cristi Puiu şi Bobby Păunescu.

Filmul e povestea unei tinere educatoare, interpretată de Monica Bârlădeanu, care pleacă în Italia. Ea reuşeşte să obţină o slujbă lângă Milano, însă are probleme cu tatăl ei care care îi acuză pe italieni de rasism. Acest lucru a scos-o din sărite pe moştenitoarea lui Benito Mussolini.

"Acest film demonstrează că ei (n.r. românii) sunt violenţi şi în limbaj, sunt uimită că poate fi prezentat un film cu jigniri de acest fel", a declarat Alessandra Mussolini.

?Cred că e o reacţie exacerbată a unei persoane extremiste, atât tot, nimic altceva şi cred că profită de o ocazie în plus atât timp cât filmul a ajuns la veneţia sa mai fie bagată o dată în seamă?, a spus Irina Margareta Nistor.

Filmul a fost prezentat în cadrul secţiunii "Orizzonti" rezervată noile tendinţe din cinematografia mondială şi face parte din selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.



Observator

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close