Antena 3 CNN Show Showbiz Sebastian Stan, românul care a cucerit Hollywood-ul, este invitatul de onoare al celei de-a doua ediții a American Independent Film Festival

Sebastian Stan, românul care a cucerit Hollywood-ul, este invitatul de onoare al celei de-a doua ediții a American Independent Film Festival

Sebastian Stan, românul care a cucerit Hollywood-ul, este invitatul de onoare al celei de-a doua ediții a American Independent Film Festival
Sursa foto: Foto: Facebook/Sebastian Stan
30 Ian 2018   •   17:04

Actorul american de origine română, Sebastian Stan, care a ajuns să joace în unele dintre cele mai titrate producții americane de film, alături de actori ca Matt Damon, Natalie Portman, Scarlett Johansson, Chris Evans sau Robert Downey Jr., vine la București în această primăvară.

Sebastian Stan va fi invitatul de onoare al celei de-a doua ediții a American Independent Film Festival care va avea loc la București între 27 aprilie și 3 mai 2018 și va prezenta în premieră în România cel mai recent film al său, biopic-ul „I, Tonya”, regia Craig Gillespie, film cu trei nominalizări la Oscar, un Glob de Aur și cinci nominalizări la Premiile BAFTA.

Alături de Sebastian Stan la ediția din acest an a American Independent Film Festival vor mai fi prezente și alte personalități ale cinematografiei americane iar festivalul va continua să aducă la București o selecție a celor mai apreciate filme independente americane recente.

Sebastian Stan joacă alături de Margot Robbie și Allison Janney în filmul „I, Tonya” (2017), despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding, unul dintre cele mai lăudate filme ale anului, cu 3 nominalizări la Premiile Oscar, Globul de Aur pentru Allison Janney și 5 nominalizări la Premiile BAFTA. Filmul va deschide American Independet Film Fetival de anul acesta, pe 27 aprilie, și va fi urmat de un dialog cu Sebastian Stan. Publicul din România va avea astfel ocazia să afle de la actotul român cum e să fii coleg de platou cu Meryl Streep, Margot Robbie, Anne Hathway sau Ashton Kutcher.

Sebastian Stan este cel mai popular actor român care a reușit să se impună în industria americană de film. Marii regizori i-au remarcat șarmul și talentul și l-au cooptat în producții de Oscar.  În „Marțianul” (7 nominalizări la Oscar) a jucat alături de Matt Damon, iar în altă peliculă premiată, „Lebăda Neagră”, face parte dintr-o distribuție de top alături de Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel. A jucat și în music-hall-uri pe Broadway și în serialul american, popular printre adolescenți, „Gossip Girl”.  În cel mai recent film din trilogia „Captain America” joacă într-un rol principal alături de Robert Downey Junior, Scarlet Johanson, Chris Evans, Hugo Weaving sau Samuel L. Jackson.  Actorul român a primit chiar și câteva replici în limba română.

Sebastian Stan s-a născut pe 13 august 1982, în Constanța. S-a mutat la Viena împreună cu mama sa, când avea opt ani, iar la 10 ani a jucat primul rol în film, în „71 fragments of a Chronology of Chance” regizat de celebrul austriac Michael Haneke. Doi ani mai târziu, familia a plecat peste Ocean și s-a stabilit în Rockland County, New York. Sebastian a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey și a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an.

Prima ediție a AIFF a avut loc în septembrie 2017 și i-a avut ca invitați speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix și John C. Reilly. Regizorul Barry Jenkins, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017, a deschis festivalul printr-un Q&A în direct prin Skype, la finalul proiecției filmului „Moonlight”.

Pornind de la tradiția marilor filme narative americane, festivalul își propune să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, titluri apreciate de critică și prezentate în circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto. A doua ediție a American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai 2018, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București.

×
Subiecte în articol: Hollywood
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close