Antena 3 CNN Show Showbiz ?The Hurt Locker?, desemnat cel mai bun film la premiile Gotham

?The Hurt Locker?, desemnat cel mai bun film la premiile Gotham

?The Hurt Locker?, desemnat cel mai bun film la premiile Gotham
02 Dec 2009   •   13:32

Un film despre o unitate de soldaţi americani care dezamosează bombe în Irak, "The Hurt Locker" a fost marele câştigător al premiilor Gotham Independent Film Awards, care au ajuns la a 19-a ediţie, relatează Reuters. Pelicula regizată de Kathryn Bigelow a obţinut trei dintre distincţiile acordate de cinematografia americană independentă.

?The Hurt Locker? a primit premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun colectiv de actori, (Jeremy Renner, Anthony Mackie, Ralph Fiennes şi Guy Pearce), şi un premiu special pentru regizoarea Kathryn Bigelow.

TRAILER THE HURT LOCKER

"Food, Inc.", de Robert Kenner, a fost desemnat cel mai bun documentar. Acesta prezintă pericolele din industria allimentară americană, unde domină marile corporaţii. Filmul condamnă efectele negative ale industriei asupra mediului înconjurător, a sănătăţii publice şi militează pentru drepturile animalelor. De asemenea, pelicula se află printre propunerile pentru premiile Oscar 2010, la categoria cel mai bun documentar.

Actriţa chiliană Catalina Saavedra a obţinut premiul pentru cel mai bun debut, pentru rolul interpretat în ?The Maid?. Filmul prezintă starea emoţională a unei menajere care lucrează pentru o familie de aristrocaţi din Chile.


Premiul pentru ?cel mai bun regizor debutant? i-a revenit lui Robert Siegel pentru pelicula ?Big Fan?. ?You Wont Miss Me" a fost desemnat ?cel mai bun film care nu rulează într-un cinematograf din apropiere?.

Decernate anual de Independent Feature Project, o organizaţie nonprofit fondată în 1979, premiile Gotham susţin producătorii independenţi de film. Premiile pot oferii indicaţii cu privire la cele mai bune filme independente care ar putea fi premiate de Hollywood începând din această săptămână.

Premiile Gotham sunt decernate anual de Independent Feature Project, o organizaţie nonprofit fondată în 1979, care sprijină realizatorii de film independenţi. Premiile pot oferi fanilor indicaţii despre cele mai bune filme independente care s-ar putea afirma în sezonul de premii de la Hollywood, care s-a deschis săptămâna aceasta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close