Antena 3 CNN Show Showbiz Tina Turner, regina muzicii rock?n?roll, împlineşte 70 de ani (VIDEO)

Tina Turner, regina muzicii rock?n?roll, împlineşte 70 de ani (VIDEO)

Tina Turner, regina muzicii rock?n?roll, împlineşte 70 de ani (VIDEO)
Sursa foto: Tina Turner
25 Noi 2009   •   11:39

Dacă am spune că este faimoasă pentru picioarele ei superbe, i-am face o mare nedreptate. Vocea spectaculoasă, dorinţa de a cânta şi talentul sunt caracteristicele care au propulsat-o pe Tina Turner în liga celor mai mari cântăreţe din lume. Pe 26 noiembrie, artista va împlini 70 de ani.

Timpul a fost, însă, blând cu Tina Turner. După 50 de ani de carieră, regina rock?n?rollului încă mai are ceva de spus în lumea artistică. Ea continuă să susţină spectacole, ce-i drept mai rar, în ţinutele care au consacrat-o. Nu lipsesc, bineînţeles, rochiile extrem de sexy şi pantofii cu tocurile înalte.

Deşi a anunţat că se va retrage din lumea artistică, cântăreaţa americană nu a putut să stea departe de marile scene ale lumii. Ea a susţinut anul trecut un turneu mondial: ?Tina!: 50th Anniversary Tour?. Seria de concerte a durat cinci luni şi a avut un succes extraordinar, încasările ridicându-se la peste 130 de milioane de dolari.

În cei peste 50 de ani de carieră, Tina Turner a vândut peste 200 de milioane de albume, fiind inclusă în topul celor mai de succes cântăreţe ale tuturor timpurilor de revista Rolling Stone.



O viaţă zbuciumată, dedicată muzicii

Viaţa artistei nu a fost una liniştită sau obişnuită, fiind marcată de violenţă. Numele real al cântăreţei americane este Anna Mae Bullock. Ea s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, Tennessee La numai 18 ani, a născut primul său copil, fiind părăsită de tatăl acestuia la scurt timp după aceea.

Timp de 20 de ani, ea a cântat alături de soţul ei, bucurându-se de succes pe plan profesional. În viaţa privată, însă, Tina suferea din cauza partenerului de viaţă care era extrem de violent şi avea probleme cu alcoolul. De foarte multe ori, ea a ajuns în spital. Însă, succesul în plan muzical a stimulat-o, dându-i motive să traiască.

În 1976, Tina a decis să pună capăt mariajului cu Ike Turner, iar opt ani mai târziu, albumul de ?Private Dancer? a propulsat-o pe artistă în topul celor mai vândute din lumea întreagă.Albumul s-a vândut în peste 11 milioane de exemplare şi a câştigat patru Premii Grammy.

Urmatorul album, "Break Every Rule", a apărut în 1986 şi i-a mai adus două hituri, ?Two People? şi ?What You Get Is What You See?. Tot în anul 1986 a apărut cartea autobiografică intitulată simplu ?Eu, Tina? ce avea sa facă subiectul unui film de succes câţiva ani mai târziu.

Cariera Tinei Turnei a fost răsplătită cu numeroase premii şi distincţii. În 2004, artista a primit prestigiosul premiu ?Kenedy Centre Honours?, oferit artiştilor consideraţi valoroşi pentru cultura americană.



TINA TURNER CÂNTĂ ?PROUD MARY? ALĂTURI DE SOŢUL EI, IKE



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: aniversare
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close