Antena 3 CNN Show Showbiz Victor Atanasie Stănculescu, din închisoare la teatru

Victor Atanasie Stănculescu, din închisoare la teatru

Victor Atanasie Stănculescu, din închisoare la teatru
10 Dec 2009   •   20:59

Victor Atanasie Stănculescu a ieşit din arest ca să meargă la teatru. Fostul general, condamnat la 15 ani de închisoare, a primit învoire ca să vadă o piesă care reconstituie ultimele ore din viaţa soţilor Ceauşescu şi care s-a jucat joi seara, la Teatrul Odeon.

Imaginile procesului şi execuţia dictatorilor Elena şi Nicolae Ceauşescu în cea de-a doua zi de Crăciun din 1989 s-au imprimat adânc în subconştientul colectiv al mai multor generaţii din Vest care au urmărit evenimentele la televizor. La 20 de ani după căderea Zidului Berlinului, Institutul Internaţional pentru Crimă Politică (IIPM) pune în scenă pentru prima dată o reconstituire a celui mai celebru proces al istoriei europene, în decoruri autentice.



Premiera absolută a spectacolului de teatru documentar "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" a avut loc joi, 10 decembrie, ora 19.00, la Teatrul Odeon. Spectacolul a fost urmat de discuţii cu publicul, în prezenţa lui Victor Stănculescu, Dr. Thomas Kunze, a realizatorilor proiectului şi a actorilor din distribuţie.

Fostul general Victor Athanasie Stănculescu, acuzat în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, s-a întors în Penitenciarul Jilava după participarea la primul spectacol. Cel de-al doilea spectacol va avea loc vineri, 11 decembrie, la ora 19.00.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: inchisoare Teatrul Odeon
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close