Antena 3 CNN Show Showbiz YouTube ar putea închiria sau chiar vinde filme produse la Hollywood

YouTube ar putea închiria sau chiar vinde filme produse la Hollywood

YouTube ar putea închiria sau chiar vinde filme produse la Hollywood
03 Sep 2009   •   19:13

YouTube se află în tratative cu o serie de studiouri de cinema importante, incusiv Sony Pictures, Warner Bros. şi Lionsgate, pentru a vinde şi/ sau închiria cele mai importante producţii ce vor apărea la Hollywood, informează LA Times. Ele ar putea fi disponibile, pe cel mai important site de video sharing din lume, atunci când vor apărea DVD-urile cu filmele respective, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de publicaţia amintită.

YouTube discută de mai multe luni cu directorii studiourilor menţionate, luând în calcul mai multe variante. Site-ul web a propus iniţial un model bazat pe publicitate, prin intermediul căruia filmele ar putea fi urmărite gratuit. Hollywood-ul insistă însă pentru o metodă mai tradiţională de plată, prin care filmele ar putea fi descărcate sau achiziţionate pentru 3.99 dolari.

Mişcarea este una extrem de curajoasă pentru giganţii din entertainment-ul american, care au privit internetul cu reticenţă până acum, temându-se că le vor strica relaţiile cu distribuitorii majori şi vor afecta vânzările de DVD-uri.

Însă, deoarece vânzările de DVD-uri sunt în cădere liberă, iar site-uri precum Hulu, unde filmele sunt disponibile gratuit, se bucură de succes, Internetul este acum privit de Hollywood ca o viitoare sursă de venit.

În acelaşi timp, numărul celor care merg la cinematograf nu a mai crescut, iar studiourile americane se văd nevoite să concureze cu jocurile video şi alte forme de distracţie, cu o popularitate din ce în ce mai mare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close