Antena 3 CNN Show Tabloid Dezvăluiri incendiare din bordelurile Iaşiului. Poveşti cu politicieni, oameni de afaceri şi medici celebri

Dezvăluiri incendiare din bordelurile Iaşiului. Poveşti cu politicieni, oameni de afaceri şi medici celebri

Dezvăluiri incendiare din bordelurile Iaşiului. Poveşti cu politicieni, oameni de afaceri şi medici celebri
Sursa foto: Foto: bzi.ro
20 Sep 2015   •   15:11

Ca orice oras mare, si Iasul a avut si inca mai are o lume, cu totul si cu totul aparte! De la petreceri mondene, interlopi si pana la personaje cu averi imense, toate acestea au existat in fosta capitala a Moldovei. Totusi, detaliile si povestile legate de bordelurile, madamele care au "coordonat" casele de toleranta si tot ceea ce a insemnat aceasta "lume senzuala" a urbei, in ultimii 150 ani, sunt cele mai "fierbinti" si incitante.
 
Aventurile in iubire ale lui Kogalniceanu

Conform legendelor, inclusiv denumirea de Podu-Ros ar proveni de la felinarele numeroaselor bordeluri, ce "luminau" in aceasta culoare actuala zona importanta a urbei. Aici, inca din perioada medievala si pana in cea moderna, iubitorii de placeri carnale apelau la serviciile caselor de toleranta situatie aici. Mai departe, atat despre domnitorul Alexandru Ioan Cuza, respectiv marele om politic Mihail Kogalniceanu s-a povestit ca erau extrem de iubareti, ambii avand amante dar si aventuri amoroase intense. Kogalniceanu, casatorit pe 10 noiembrie 1852 cu Ecaterina Jora, vaduva colonelului Iorgu Scortescu, a avut o relatie extraconjugala cu Raluca Lamotescu. De asemenea, politicianul a avut si alte nenumarate aventuri. "Amorul, cea mai nobila din toate patimile, care atâta la fapte mari, care insufleaza eroismul si geniul, care da idei de cinste si de slava, care înviaza, care farmeca, care aduce pe om într-o lume de vise, unele mai aurite decât altele, cine-l cunoaste, cine-l slaveste? Amorul în Moldova este desfatarea simturilor, dragostea satirilor. A iubi însemneaza la noi a se lua, a se schimba, a se lepada, a se uita, a se îngurlui..., descria insusi Mihail Kogalniceanu.

Mai multe pe bzi.ro

×
Subiecte în articol: Iași bordel
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close