Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Ferrari ameninţă FIA: "Ne vom face o altă competiţie, în locul Formulei 1. Nu e greu!"

Ferrari ameninţă FIA: "Ne vom face o altă competiţie, în locul Formulei 1. Nu e greu!"

Ferrari ameninţă FIA: "Ne vom face o altă competiţie, în locul Formulei 1. Nu e greu!"
Sursa foto: luca di montezemolo
14 Iun 2009   •   17:04

Ediţia 2010 a Formulei 1 mai are mult până începe, dar este deja una dintre cele mai tensionate din istoria competiţiei. Conflictul dintre asociaţia echipei din F1, FOTA, şi federaţia de automobilism FIA pare fără sfârşit. Preşedintele FOTA şi al Ferrari, Luca din Montezemolo, a ameninţat conducerea FIA că plănuieşte împreună cu alte echipe să îşi facă de anul viitor o altă competiţie rivală, asumându-şi riscul unei amenzi consistente.
Declaraţiile boss-ului Ferrari vine ca reacţie la publicarea listei cu echipele înscrise în sezonul viitor, unde au fost trecute arbitrar toate participantele din 2009 de către FIA, gest interpretat de Montezemolo ca sfidare.
?În mod sigur nu vom accepta ce propune FIA iar situaţia se va rezolva într-un fel sau altul. Fie concurăm în F1 după cum vrem noi, fie vom pune bazele unei alte competiţii. Nu este chiar atât de complicat, iar Forul Internaţional trebuie să aleagă?., a pus italianul presiune pe Max Mosley, potrivit gsp.
?Vrem stabilitate, reguli clare şi un sistem transparent de conducere şi, bineînţeles, posibilitatea de a lăsa mână liberă echipelor în privinţa costurilor. Sper din suflet să găsim o soluţie în curând. Poate că oamenii responsabili din interiorul FIA vor şti să gestioneze această situaţie neplăcută?, a încheiat oficialul team-ului de la Maranello.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ferrari FIA Formula 1
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close