Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Ferrari îşi mută atenţia pe maşina din 2010 şi acceptă că sezonul este pierdut

Ferrari îşi mută atenţia pe maşina din 2010 şi acceptă că sezonul este pierdut

Ferrari îşi mută atenţia pe maşina din 2010 şi acceptă că sezonul este pierdut
Sursa foto: Stefano Domenicali
14 Iul 2009   •   15:44

Sezon dezastruos pentru cea mai titrată echipă din Formula 1, unul din motivele principale fiind maşina din 2009. Oficialii scuderiei italiene au decis, însă, că a trecut prea mult din acest sezon pentru a continua eforturile de a îmbunătăţi acest bolid, fiind mult mai indicat să se concentreze pe construirea unei noi maşini, pentru anul 2010, cu care să se întoarcă în vârful ierarhiei F1. În acest sezon, Ferrari se află pe locul al patrulea în clasamentul constructorilor, în timp ce piloţii săi, Massa şi Raikkonen, se află pe locurile 5 şi, respectiv, 10.
Maşina construită de Ferrari pentru 2009 a părut încă de la primele curse sortită eşecului. Din păcate pentru echipa cu sediul la Maranello, pe măsură ce cursele se succedau, situaţia devenea tot mai proastă. Performanţa lui Felipe Massa de a se clasa, la ultimul Mare Premiu - al Germaniei - pe ultima treaptă a podiumului, nu i-a convins pe oficiali să continue investiţiile în acestă maşină, iar acum proiectul pentru anul viitor devine prioritar.
"Am început deja să lucrăm la noul proiect, iar în următoarele două săptămâni vom trece toate posibilităţile noastre către acest scop. Vrem să începem altfel anul viitor decât anul acesta" , a declarat directorul echipei, Stefano Domenicali, potrivit BBC.
Pilotul echipei care este situat cel mai bine în clasament, brazilianul Felipe Massa, are acceaşi părere cu directorul team-ului, şi consideră că locul trei de la Nurburgring nu este decât o floare cu care, în mod cert, nu se face primăvară.
"Un loc pe podium este mereu important, iar locul trei este un rezultat bun pentru noi, dar nu putem spune că ne readuce în cursă.", a conchis pilotul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Felipe Massa Ferrari Formula 1
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close