Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1: Desprinderea echipelor revine în actualitate. FOTA a boicotat o şedinţă de miercuri

Formula 1: Desprinderea echipelor revine în actualitate. FOTA a boicotat o şedinţă de miercuri

Formula 1: Desprinderea echipelor revine în actualitate. FOTA a boicotat o şedinţă de miercuri
Sursa foto: formula 1
09 Iul 2009   •   11:20

Pacea nu a durat mult în Formula 1 iar cele opt echipe din FOTA (Asociaţia Echipelor din Formula 1) s-au revoltat din nou, după o întrunire cu conducerea Federaţiei Internaţionale de Automobilism ţinută în Germania, la Nurburgring, unde se va ţine duminică MP al Germaniei. FIA a refuzat să asculte propunerile echipelor pentru stabilirea regulamentului pe 2010 pe motiv că acestea n-au semnat încă înscrierea, moment în care reprezentanţii team-urilor au ieşit în grup vorbind "pe sub mustăţi" de desprinderea de FIA.
Ceea ce părea, timp de două săptămâni, o atmosferă tensionată, dar care permitea competiţia, s-a transformat din nou miercuri într-un aer greu de respirat. Conducerea FIA şi reprezentanţii echipelor au discutat regulamentul anului viitor, iar asociaţia condusă de Luca di Montezemolo a primit un semnal neplăcut de la forul automobilistic.
Cele opt echipe, Ferrari, McLaren, BMW Sauber, Renault, Toyota, Red Bull Racing, Toro Rosso şi Brawn GP, care au ajuns la un compromis cu FIA în urmă cu două săptămâni, au fost foarte suprinse când au auzit că, deşi le-a fost aprobată înscrierea în sezonul viitor al "Marelui Circ", procedura de înscriere nu fusese finalizată şi nu aveau dreptuul de a vota asupra regulamentului pe probleme tehnice şi sportive. Oficialii FOTA au acuzat că regulamentul a fost deja decis la Paris şi au plecat, val-vârtej de la masa negocierilor, potrivit BBC Sport.
"Este clar pentru echipele FOTA că decizia în privinţa regulamentului s-a luat la Paris. Toate echipele au fost puse pe lista "acceptaţilor" potrivit consiliului FIA şi faptul a fost comunicat presei pe 24 iunie. FIA vrea să nu respecte ce s-a stabilit la Paris, iar acest lucru pune viitorul Formulei 1 în pericol"., au declarat oficialii echipelor.
"Ca urmare a acestor precizări, reprezentanţii FOTA nu au avut de ales şi, deoarece n-au putut să-şi exercite drepturile, au fost nevoite să încheie participarea la discuţii.", a fost explicaţia dată de FOTA, spre surprinderea forului care guvernează sportul pe patru roţi la nivel mondial.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIA Formula 1
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close