Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1: Echipa americană USF1 este obligată să renunţe la acest nume

Formula 1: Echipa americană USF1 este obligată să renunţe la acest nume

Formula 1: Echipa americană USF1 este obligată să renunţe la acest nume
Sursa foto: Formula 1
04 Mar 2009   •   16:52

Americanii au dat deja de probleme, deşi mai au un an până când ar urma să intre în "Marele Circ". Conducerea Formulei Unu (Formula One Management - FOM) a anunţat echipa de peste ocean cu baza în Carolina de Nord că va trebui să îşi schimbe denumirea, deoarece nu va permite ca echipele să se numească "F1", aceasta fiind abrevierea numelui competiţiei.
Puşi în faţa deciziei FOM, oficialii echipei americane nu au avut de ales şi au schimbat deja numele. Team-ul se va numi US Grand Prix Engineering, situaţia în care forul automobilistic nu ar mai avea ce obiecţii să aducă, anunţă Eurosport.
Ken Anderson şi Peter Windsor, proprietarii echipei, au motive de frustrare, însă, întrucât sunt mai multe echipe în circuitul mondial care au abrevierea F1 în denumire, acest lucru fiindu-le permis. Spre exemplu, echipele Renaul, Force India şi Toyota au, toate, "F1" în numele oficial, dar nu au fost somate pentru a-şi schimba denumirea, probabil deoarece cuvântul "Team" îl succedă, rezultând astfel "F1 Team", care înseamnă "echipa de Formula 1". Explicaţia nu mai este valabilă, însă, în cazul echipei anglo-germane Williams BMW, care se numeşte WilliamsF1 fără ca acest lucru să îi fi fost reproşat vreodată.
Cu toate acestea, Formula 1 nu a reuşit să îşi asigure drepturile totale asupra formulei "F1", deoarece oficiul de britanic al mărcilor consideră că termenul este prea generic pentru a putea fi înregistrat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close