Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1: Ross Brawn a cumpărat echipa la care era director şi a salvat Honda

Formula 1: Ross Brawn a cumpărat echipa la care era director şi a salvat Honda

Formula 1: Ross Brawn a cumpărat echipa la care era director şi a salvat Honda
Sursa foto: honda formula 1
06 Mar 2009   •   09:52

Honda Motors, constructorul japonez de automobile care a patronat echipa de Formula 1 cu acelaşi nume, a găsit un cumpărător după luni de căutări, într-un loc din cele mai puţin aşteptate: chiar în interiorul echipei. Directorul team-ului de F1 Honda, britanicul Ross Brawn, a decis să devină şi patron şi i-a salvat pe producătorii japonezi care, deja, se gândeau că se poate să nu mai găsească un cumpărător.
Ross Brawn, un inginer în vârstă de 54 de ani, este directorul echipei din 2007, venind cu o vastă experinţă după ce a mai lucrat la Ferrari, Benetton, Jaguar şi Arrows. Acum, el va deveni pentru prima oară şi patron al unei echipe de Formula 1, intenţionând să îşi dea toată silinţa pentru ca echipa să concureze în condiţii normale în 2009 în "Marele Circ", potrivit Mediafax.
Mişcarea surprinzătoare a fost anunţată formal de site-ul oficial al Honda Motors, printr-un comunicat care face public numele noului patron, dar nu şi valoarea tranzacţiei:
"Ca urmare a acestei vânzări, proprietatea echipei îi revine domnului Brawn, care intenţionează să facă totul pentru ca team-ul să concureze în acest an în Campionatul Mondial de Formula 1".
"Suntem foarte bucuroşi că i-am putut vinde echipa lui Ross Brawn, cu care am trăit provocările competiţiei în F1, şi îi suntem recunoscători pentru decizia sa", a completat Hiroshi Oshima, directorul diviziei automobilism de la Honda.
Nesiguranţa planează în tabăra echipei Honda, locul 9 la constructori sezonul trecut, de pe 5 decembrie 2008, când constructorul japonez a declarat că nu va mai înscrie echipa în sezonul 2009 al competiţiei, din cauza crizei financiare mondiale. Oficialii Honda Motors au căutat, din acel moment, un cumpărător.
Honda este o echipă de tradiţie în Formula 1, după ce a participat pentru prima oară în competiţia regină a automobilismului în 1964 şi a obţinut prima sa victorie în 1965. Cu toate aceste, team-ul japonez s-a retras în 1967 din marele circ şi a revenit abia în 1983, pentru a se retrage iarăşi la interzicerea sistemului turbo la motoare. Ultima revenire a Honda în F1 s-a produs în 2000, când a semnat un contract de colaborare cu constructorul British American Racing (BAR), motorul fiind asigurat de japonezi pentru monopostul realizat. Parteneriatul a luat sfârşit în 2006, moment din care echipa a purtat numele de Honda Racing F1 Team, anunţă aceeaşi sursă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close