Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula1: Vinovaţii din cazul de spionaj McLaren-Ferrari din 2007 au scăpat doar cu amendă

Formula1: Vinovaţii din cazul de spionaj McLaren-Ferrari din 2007 au scăpat doar cu amendă

Formula1: Vinovaţii din cazul de spionaj McLaren-Ferrari din 2007 au scăpat doar cu amendă
Sursa foto: McLaren Mercedes
23 Feb 2009   •   19:51

Autorităţile italiene au decis să închidă cazul de spionaj care a implicat cele mai cunoscute două echipe de Formula 1, McLaren Mercedes şi Ferrari. Descoperirile din 2007 au fost foarte grave, arătând că membri ai staff-ului McLaren au furat informaţii despre maşina adversarilor lor, dar acest lucru nu a fost un motiv suficient de puternic pentru a demara acţiuni legale, cei implicaţi primind amenzi.
Procurorii din oraşul italian Modena au decis să retragă acuzaţiile împotriva lui Mike Coughlan, designer şef la McLaren, şi inginerilor britanici Paddy Lowe, Jonathan Neale şi Rob Taylor. Motivul pentru care s-a luat această decizie ridică multe întrebări: procurorii nu au reuşit să ajungă la un acord cu cei care-i reprezintă pe cei care se presupune că au spionat scuderia Ferrari, anunţă Mediafax..
Ancheta nu s-a terminat, totuşi, în cazul lui Nigel Stepney. Acesta era inginer şef la Ferrari şi avea acces la informaţii dintre cele mai importante din tabăra italiană. El este cercetat pentru motivul că ar fi transmis informaţii confidenţiale lui Coughlan şi ar putea fi condamnat în Italia pentru spionaj şi tentativă de sabotaj.
Soarta celor patru enumeraţi mai sus va fi mult mai uşoară, ei scăpând cu amenzi substanţiale. Spre norocul inginerilor, însă, echipa McLaren le va plăti amenzile de câte 150.000 de euro. Mike Coughlan, însă, ar putea fi obligat să suporte amenda de 180.000 de euro din propriul buzunar, informează sursa citată.
Angajaţii lui McLaren ale căror nume sunt legate de acest caz au suferit mult mai puţin consecinţele acţiunilor lor decât însăşi echipa. În sezonul 2007, când s-a şi produs scandalul respectiv, FIA a decis să amendeze team-ul condus, în acea perioadă, de britanicul Ron Dennis, cu incredibila sumă de 100 de milioane de dolari şi să îi anuleze toate punctele câştigate în acel sezon de Formula 1 în clasamentul constructorilor. Echipa a fost exclusă în acel an din competiţie, reuşitele piloţilor nemaiaducând puncte şi în clasamentul pe echipe.
Evenimentul care a dus la pornierea scandalului care nu şi-a găsit în totalitate rezolvarea nici până astăzi a fost descoperirea unui dosar de 780 de pagini în locuinţa personală a lui Mike Coughlan. Acesta conţinea informaţii şi schiţe confidenţiale de la rivala Ferrari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: McLaren Mercedes Ferrari Formula 1
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close