Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Martin Whitmarsh: Întoarcerea Statelor Unite în Formula 1 ar fi un mare pas înainte

Martin Whitmarsh: Întoarcerea Statelor Unite în Formula 1 ar fi un mare pas înainte

Martin Whitmarsh: Întoarcerea Statelor Unite în Formula 1 ar fi un mare pas înainte
Sursa foto: Martin Whitmarsh
26 Feb 2009   •   09:53

Înlocuitorul lui Ron Dennis la cârma echipei de F1 McLaren Mercedes, Martin Whitmarsh, susţine cu tărie ideea reintroducerii în "Marele Circ" a unui circuit aflat pe teritoriul Statelor Unite. Whitmarsh a declarat că dispariţa în 2007 a etapei de pe Indianapolis Motor Speedway, faimoasă la nivel mondial, trebuie repede compensată cu revenirea pe pământ american. Apariţia unei echipe USF1 este, adaugă şeful team-ului germano-britanic, trebuie, se asemenea, susţinută de toţi cei implicaţi în fenomen.
Statele Unite nu mai figurează în calendarul Formulei 1 din 2007, atunci când a avut loc ultima cursă la Indianapolis. În 2008 şi 2009, proprietarul competiţiei, Bernie Ecclestone, nu a reuşit să se înţeleagă cu administratorii pistei pentru o dată la care să se desfăşoare etapa americană.
"Statele Unite ale Americii sunt cu siguranţă o piaţă crucială pentru toţi constructorii de maşini din F1 şi, de asemenea, pentru mulţi dintre sponsori", a declarat Whitmarsh, potrivit Eurosport.
"Faptul că în acest moment calendarul Formulei 1 nu programează nici un Grand Prix american este un mare păcat, deci evident că McLaren Mercedes ar aplauda o revenire a unui Grand Prix al Statelor Unite în calendarul F1, fie că este la Indianapolis sau altundeva.", a continuat boss-ul campionilor din Formula 1.
Whitmarsh nu a ezitat nici să îi susţină pe posibilii săi viitori adversari de la USF1, echipă care, consideră britanicul, ar trebui neapărat să aibă în componenţă cel puţin un pilot de naţionalitate americană, pentru ca echipa să poate câştiga foarte mult din marketing. Şeful viitoarei echipe, Ken Anderson, şi directorul sportiv, Peter Windsor, vor avea, consideră Whitmarsh, o misiune extrem de dificită în găsirea de sponsori pentru înscrierea în Formula 1, chiar dacă vine din cea mai importantă economie a lumii.
"O echipă de F1 a Statelor Unite, care să aibă în mod ideal şi măcar un pilot născut în America, ar fi o şansă extraordinară pentru acţionarii competiţiei pentru a pătrunde în cea mai puternică economie a lumii", a încheiat Whitmarsh, anunţă sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: McLaren Mercedes Formula 1
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close