Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Michael Schumacher a anunţat că se retrage din Formula 1

Michael Schumacher a anunţat că se retrage din Formula 1

Michael Schumacher a anunţat că se retrage din Formula 1
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de N.B.    |    04 Oct 2012   •   12:16

Michael Schumacher a anunţat că se retrage din activitate, după ce echipa Mercedes a comunicat că Lewis Hamilton îi va lua locul începând din sezonul următor, informează Reuters.

În loc să-şi caute o nouă echipă, septuplul campion mondial, a cărui carieră se întinde pe o perioadă de 21 de ani şi 300 de curse, a decis că este momentul să renunţe la statutul de pilot de Formula 1.

"Am decis să mă retrag la sfârşitul anului. Mă linişteşte această decizie", a spus Schumacher într-o conferinţă de presă la Suzuca, înainte de Grand Prix-ul Japoniei.

În vârstă de 43 de ani, el a explicat că încă se simte capabil să concureze de la egal la egal cu actualii lideri ai sportului, recunoscând, însă, că nu a reuşit să atingă obiectivele pe care le-a stabilit în momentul în care a decis să revină după anii de absenţă.

Germanul a explicat că simte că energia şi entuziasmul său au început să slăbească, aşa cum a simţit în 2006 când s-a retras de la echipa Ferrari.

Mai multe surse îl legau pe Schumacher de echipa Sauber, unde a început să alerge pentru titlul mondial în 1990, dar multiplul campion a declarat că este hotărât să termine ceea ce a început la Mercedes şi îşi aşteaptă nerăbdător libertatea.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close